2 Kasım 2019 Cumartesi

Doğu Anglia ve Lincolnshire

Doğu Anglia ve Lincolnshire



Doğu Anglia Britanya'nın kesin sınırları belli olmayan karışık bölgelerinden bir diğeridir. Suffolk ile Norfolk illeri asıl topraklarını oluşturur. Güney­ den Essex, batıdan Cambridgeshire, kuzeyden ise Lincolnshire kenar süsü gibi bölgenin içine girer. Temel özelliği büyük tepelerden yoksun oluşudur. Gerçi Doğu Anglia, bu konudaki ününün sizi inandırmış olabileceği ölçüde düz bir yer de değildir. Ortaçağ'da, 13. ile 16 . yüzyıllar arasında, yün tekstil ürünlerinin kalitesiyle ve dinsel baskılar yüzünden ülkelerini terk eden Flaman dokumacıların yetenekleri sayesinde, Bitanya'nın en zengin ve en kalabalık bölgesiydi bu parlak dönemden sonra Doğu Anglia, Britanya'nın ticaret ve moda dünyasının dışın da kaldı ve anayolların uzağında, Cambridge dışında tek önemli kenti Norwich olan bir bölge haline geldi. Temel geçim kaynağı tarım olagelmişti.
Günümüzde de ağır killi topraklarında buğday, bol alüvyonlu kıyı topraklarında ise sebze yetişir.
Doğu Anglia, kent yaşamının baskısından bunalıp iyi bir yaşam sürmek için buraya kaçan, yöredeki sakin yaşamın cezbettiği kişilerce son zamanlarda  keşfedilmeye başlanmıştır.
Essex ili çoğu zaman ihmal edilir, ama kıyılarında kuş gözlemi için ideal gizli bataklıkları ve koyları vardır. Öte yandan, kuzeybatıda yer alan Saffron Walden ileNorfolk Broads'daki Horning Water yapay gölü, önde gelen bir yelkencilik merkezidir. Zengin tarını toprakları, kiliselerin çan kuleleriyle direklerinin geniş gökyüzüne mızrak gibi yükseldiği yerlerde, su yollarıyla 50 kilometre boydan boya kesilir. Buranın ötesinde, kuzeye doğru, eski katedral kenti Lincoln'a doğru uzanan kireçtaşı yükseltileriyle Lincolnshire Wolds (Tepeleri ) yükselir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder