6 Kasım 2019 Çarşamba

NORTHUMBERLAND


NORTHUMBERLAND

Northumberland Ulusal Parkı, ulusal parklar arasında en yabanıl, en uzak ve en az ziyaret edilendir. Turba zeminli, çıplak yayla arazisinin büyük bölümü, özellikle de Kielder su bendi' nin çevresindeki 11 kilometre uzunluğundaki alan, Orman Bakanlığı' nca ağaçlandırılmıştır. Bu bölgede 647 kilometre karelik sık, kozalaklı bir ağaç örtüsü yer alır. Kielder'ın, göl çevresinde ve her zaman rüzgarlı ve huzur dolu olan Kielder Ormanı' nın patikaları boyunca uzanan, kendine has güzellikleri vardır.

Az bilinen yerler

Newcastle ve Edinburglı arasındaki bu arazi parçasını kuzeybatı yönünde kesen, sınır aşan yollar vardır; ama siz, Northumbria ormanlarının ve tepelerdeki çiftlik arazilerinin havasını daha iyi solumak için, Sauglrıt ec'den yan yola (Carlisle-Jedburglı yolu üstündeki B6357) sapıp doğu yönünde 48 kilometre giderek Kielder Ormanı' nın içinden geçin ve kuzey yönünde Lanehead ve Otterburn üzerinden ilerleyin.
Northumberland'ın merkezine giden diğer yol, doğu sınırındaki (A697 Morpeth-Edinburgh yolu üzerinde) Longframlington' dan, batıya doğru eski savunma kulesiyle Rothbury içinden geçerek, Thropton, Slıarperton ve Harbottle köylerine uğrayıp Alwinton'a ulaşan B6341 yoludur.

Müzik geleneği

Northumbria' nın küçük nefesli sazlarla çalınan müziği yabansı ve farklıdır; insanda dans etme ya da eşlik etme isteği uyandırır. Yerel Folkworks organizasyonu (Tel: 0191-222 1717), herkesin davetli olduğu konserler, dans partileri ve atölye çalışmalarıyla bu müziğin yeniden canlandırılmasını sağlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder