4 Kasım 2019 Pazartesi

Manchester Şehri


VICTORIA GÖRKEMİ

Ziyaretçi merkezinin arkasında, 85 metrelik saat kulesiyle, devasa Gotik Belediye Binası'nın (Town Hall ) hakim olduğu Albert Square (Albert Meydanı) yer alır. Belediye Binası'nın ilk katındaki Büyük Salon'da, Ford Madox Brown' dan pre-Raffaelit duvar resimleri bulunur.

Peter Street' in köşesinde, dairevi Central Library & Theater (Merkez Kütüphanesi ve Tiyatro) binasının karşısında, terasında bir öğle sonrası İngiliz çayını içmek için kusursuz bir yer olan, erguvan renkli Midland Hotel yer alır.

Caddenin biraz daha yukarısında, Peterloo Katliamı' nın yapıldığı yerde ise büyük Free Trade Hall (Serbest Ticaret Binası) vardır.

KANALLAR, KLÜPLER VE ÇİN MAHALLESİ


G-Mex Centre ( Tel:0161 -834 2700), Watson Street'te, eski Central Station'ın (Merkez istasyonu) göğe doru yükselen kemerli, demir ve cam çatısının altında yer alır.

G- Mex metro istasyonu az ötededir; metro hattını geçip sola, rampa aşağıya gidin ve merdivenlerden aşağıya Rochdale Kanalı' na inin. Karşıda, Whitworth Street West' in köşesinde, kıvrımlı duvarı parlak mavi ve kırmızı çinilerle kaplı, '' rave" partilerinin doğum yeri olan Hacienda Club vardır (şimdi kapalı).

Kanal boyunca uzanan patikayı batıya, kanallar ve tekneler ve Victoria tarzı binaları ve mimarisinin bir karışımını içeren Castlefield Urban Heritage Park'a kadar izleyin. Liverpool Road' daki Museum of Science and lndustry in Manchester'ın,  Power Hall'unda benzinle çalışan ve tıslayan makineler, Air and Space Gallery 'de (Hava ve Uzay Galerisi) ilk derme çatma planörler ve devasa keşif uçakları bulunur.

Liverpool Yolu' nun Deansgate'le birleştiği yerde sola dönün. Deansgate'in ötesinde, sağ tarafta, Abraham Lincoln heykeliyle Brazenose Street ve yakınlarında, vitraylı kubbeciği ve kıvrımlı mermer sütunlarıyla dikkati çeken St. Mary Kilisesi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder