25 Kasım 2019 Pazartesi

Gökkuşağı Nehri (Cano Kristales)

Gökkuşağı Nehri

Gökkuşağı Nehri

Gökkuşağı Nehri Fiziki Konumu

Bir zamanlar Kolombiya'da olan ve nehri Caño Cristales'i kendi gözleriyle gördü turistler, onun dünyadaki en güzel nehir olduğunu kabul ediyorlar. Farklı su bitkileri türleri, nehri zengin renklerle renklendiriyor, bu nedenle nehir rasgele dökülen renklerin dalgalı akışı gibi görünüyor. Bazı yerlerde nehir zemini parlak pembe, diğerlerinde parlak yeşil renktedir. Bazı su bitkileri soluk sarı, diğerleri - derin siyahtır. Nadir bulunan mavi su bitkileri nehirde de yetişir. Tecrübeli gezginler, Caño Cristales nehri ne yaz mevsiminde en güzel görünüyor. Diğer mevsim nehir gezisi ama aynı zamanda çok heyecan verici. Nehrin çok karmaşık bir dere yatağına sahip olduğuna dikkat ederek, bazı yerler gayet güzel görünüyor. Dev taşlarla kaplı çok sayıda şelale, yamaç ve sahiller nehri harika bir hale getiriyor. İlk bakışta deniz suyu çeşitli su bitkileri nedeniyle oldukça bulutlu görünüyor. Gerçekte, Caño Cristales dünyanın en saf nehirlerinden biridir. Nehir, etkileyici büyüklüğü ile karakterizedir. Uzunluğu yaklaşık 100 km'dir ve maksimum genişliği 20 metredir. Birkaç nehrin uzantısında, küçük kesici veya tekne ile gidebilir ve yere bakan çok renkli bir su yatağı halı görebilirsiniz. Sıvı gökkuşağına benzeyen benzersiz nehirde yıkanabilirsin. Bazı yerlerde güzel doğal kuyu kristalin su ile oluşmuştur.

Gökkuşağı Nehri



Gökkuşağı Nehri Yapısı ve Özellikleri

Caño Cristales bir olan Kolombiyalı bulunan nehir Serrania de la Macarena , ili Meta . Nehir genellikle “Beş Renk The River,” sarı, yeşil, mavi, siyah, ve Macarenia özellikle kırmızı gibi çarpıcı renkleri nedeniyle “da veya” “Sıvı Rainbow Dünyanın En Güzel Nehri” denir benzersiz bir görünüm veren nehrin altındaki clavigera.Benzersiz bir biyolojik merak, Caño Cristales “beş renk nehir”, “uzak cennet kaçtı nehir” ve “dünyanın en güzel nehri olarak anılır olmuştur.”

Yılın çoğu için, Caño Cristales başka bir nehir ayırt edilemez: donuk yeşil yosun kaplı kayalar bir yatak serin, berrak mevcut aşağıda görülebilir.Ancak, zaman her yıl, renkler canlı bir patlama nehir çiçekleri kısa bir süre için. Islak ve kuru mevsim arasındaki kısa bir sürede sırasında, su seviyesi sadece doğru olduğu zaman, çizgiler Macarenia clavigera denilen nehir zemin parlak bir kırmızıya döner bu bitki benzersiz bir tür. Bu sarı ve yeşil kum, mavi su ve aradaki bin tonları lekeler dengelenir.Bu sadece mevsim arasında kısa bir süre için olur. Kolombiya’nın ıslak sezonunda, su nehrin dibinde engellemeyecek ve kırmızı açmak için ihtiyaç duyduğu Macarenia clavigera güneş inkar, çok hızlı ve derin akar. Kuru sezonunda nehirde yaşamın baş döndürücü desteklemek için yeterli su yok. Ama Kasım ayları Eylül’den bir kaç hafta, nehir gerçek bir yaşam gökkuşağı dönüşür.

Caño Cristales karayolu ile kolayca erişilebilir değil uzak, izole bir bölgede yer almaktadır. Maceracı turistler şimdi La Macarena yakındaki kasaba içine uçabilir. Oradan “Serrania de la Macarena,” Caño Cristales bulunduğu milli park kısa bir yolculuk.Bu Rapids, şelaleler, correones ve olan sular akış Serranía de la Macarena plato güney, gelen pocetas bir arkaya olduğu bu doğum, çok sayıda kaya resimleri hala keşfedilmemiş olduğu bir engebeli alanda Sierra en eski tepuis arkasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder