3 Kasım 2019 Pazar

Doğu Anglia ve Lincolnshire'da görülecek diğer yerler


Braintree'nin güneyindeki Cressing Temple 'da Ortaçağ'ın hemen başında yapılmış ve çok güzel restore edilmiş, iki adet devasa ambar vardır.

BURY ST. EDMUNDS

Burası, ( İS 870'de öldürülen ) Aziz Edmund'un kalıntılarını saklayan mahfazanın bulunduğu, Suffolk'un ruhani başkentidir. Ortaçağ evleri, 11. yüzyıl manastır kalıntılarının çarpıcı batı cephesiyle iç içe geçmiştir. St. James Katedrali (l438'de başlanıp 400 yıl sonra bitirilmiştir) manastırın yanında, harika bahçeler içinde yer alır. Charles Dickens Mr. Pickwick'i Angel Tepesi'nde manastırdan bir 14. yüzyıl girişiyle ulaşılan The Angel'da konaklatmıştı.

IPSWICH

lpswich, Orwell Nehri üzerinde yer alan eski bir limandır. Burada görülmeye değer yerler şöyledir : Buttermarket'taki aşırı biçimde sıva süslemeli Ancient House ; bazı Constable tabloları dahil yerel manzara resimlerini içeren Christchurch Mansion Museum and Art Gallery Sutton Hoo Hazinesinin kopyaları olan, 1939'da yakınlardaki bir Anglo-Sakson gemi batığından çıkarılan, bir ölünün olağanüstü güzel özel eşyalarının bulunduğu lpswich Museum.


SUFFOLK KIYISI 

Gevşek kayalı, iri çakıllı ve harika biçimde az ziyaret edilen tenha Suffolk kıyısı, Harwich'in karşısındaki  Stour Halici'nden kuzeye uzanır. Stour ile Orwell arasıııda Shotley Yarımadası yer alır; kuzey kıyısındaki Pim Mill'de bulunan Butt & Oyster, muhteşem ve bozulmadan kalmış bir gemici pub'ıdır.

Kıyıdaki diğer güzellikler arasında, Shingle Street'te bulunan Napoleon tarzı Martello Kulesi; ıssız ve küçük, küçük çakıl dolu tenha Oxford limanı; Snape 'deki Benjamin Britten'in büyük konser salonu; Thorpeness'deki sıradışı Bulutlardaki Ev; Minsmere 'deki ünlü RSPB (Royal Society for the Protection of Birds ) kuş sığınağı; geleneksel sayfiye beldesi Southwold sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder