5 Kasım 2019 Salı

HAWORTH'TAN HEBDEN BRIDGE'E


HAWORTH'TAN HEBDEN BRIDGE'E

Haworth'tan (Ziyaretçi bilgisi, Tel: 0 1535 - 642329) başlayın. Yemek odasında Bronte kardeşlerin şaşırtıcı romanlarını yazdığı kumtaşından yapılma,Georgia tarzı bir yapı olan Bronte Papazlık Konutu Müzesi, köy sokağının üst kısmındadır. Haworth'tan 11 kilometrelik dairesel bir yürüyüş sizi Haworth Moor'un karşısına, Bronte Çağlayanları ve "Bronte Koltuğu" adı verilen kayanın yanından geçirerek, Pennie Way yoluyla Emily' nin Rüzgarlı Bayır' ında Heathcliffin evi için temel aldığı model olan Top Withens çitlik evi'ne götürür. Haworth' taki ziyaretçi bilgi merkezinden bir yürüyüş kitapçığı alınabilir.

Haworth ' tan A629 sizi güney yönünde alacağınız 16 kilometrelik bir yolculuk sonunda iliğine dek kuzeyli bir tekstil kasabası olan ve haksız bir biçimde pek çok ziyaretçinin gözden kaçırdığı Halifax 'a (Ziyaretçi bilgisi, Tel:0 1422-368725 ) ulaştırır.

Shibden Hail Müzes'inde taşra gelenekleri ve el sanatları ürünleri sergilenir. 1799 yapımı Piece Hail ise Georgelar dönemi yün ticaretinin dev bir anıtıdır. Burada bir de ziyaretçi danışma merkezi yer alır. Bitişikteki 19. yüzyıldan kalına imalathanenin içinde ise, çalışan tekstil aletleri ve madenciliğin tarihini anlatan sergileriyle, Calderdale Sanayi Müzesi yer alır.

A58 ve A646 yollarından yönünüzü batıya, Hebden Bridge'e (Ziyaretçi bilgisi' Tel: 01422-843831) doğru çevirin ve restore edil­miş kumtaşından yapılma sıra-evlerin ne denli güzel olabileceklerini görün.

A6033 yolu sizi, Hebden Bridge'den engebeli ve açık arazinin karşısına, Haworth'a geri götürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder