4 Ekim 2020 Pazar

Byron Körfezi Gezisi

Cape Byron Deniz Feneri

Cape Byron Deniz Feneri

Avustralya sahil şeridindeki en güçlü işaret olan Cape Byron Deniz Feneri, Byron Körfezi'ndeki sahilin güney ucuna hakimdir ve Avustralya'nın en doğudaki kova listesinden ayakta durmak isteyen çok sayıda ziyaretçiyi cezbetmektedir. Deniz fenerini (beş yaşın altındaki çocuk yok) her gün sabah 10'dan itibaren gezebilirsiniz, son tur öğleden sonra 3'te kalkıyor. Turlar gönüllüler tarafından yönetiliyor ve giriş ücreti olmamakla birlikte bağış takdir ediliyor. Balina gözlemciliği, göç eden kambur balinaların kıyıya yaklaştığı Haziran ve Eylül ayları arasında popülerdir. Yunuslar yıl boyunca bu sularda yüzerler ve pelerinlerinden sık sık bunların kapsüllerini görebilirsiniz. Düşük sezonda, iki altı kişilik ışık koruyucusunun kulübelerinden birinde gecelik 360 A $ karşılığında kalabilirsiniz; fiyatlar Aralık ortasından Ocak sonuna ve Paskalya'dan iki haftalık bir süre sonra yükselir (bu dönemde çok önceden rezervasyon yaptırın). En az üç gece kalış süresi vardır.

Cape Byron Yürüyüş Parkuru

Cape Byron Yürüyüş Parkuru

Bu popüler patika 150 dönümlük bir rezervin etrafında dolaşır, otlaklardan ve yağmur ormanlarından geçer ve yarımada ve deniz fenerini dolaşırken sansasyonel deniz manzaralarına sahiptir. Pist boyunca birkaç görüş noktasından aşağıdaki sularda yunusları görebilirsiniz. Pist, şehrin doğusunda Lighthouse Yolu üzerinde başlıyor.

21 Eylül 2020 Pazartesi

İstanbul Gezisi

Arnavutköy, İstanbul

Arnavutköy, İstanbul

Bebek'in hemen altındaki bu pitoresk Avrupa yakası mahallesi, yürüyüş yapmak için hoş bir yerdir. Kıyı, 19. yüzyıldan kalma bir dizi güzel ahşap yalı tarafından kaplanıyor ve bunların bir kısmı şimdi balık restoranlarına ev sahipliği yapıyor. Sudan tepenin yukarısında, dar sokaklar daha eski ahşap evlerle sıralanmıştır, bazılarının arkasında sarmaşıklar vardır.

Bebek

İstanbul'un en gözde banliyölerinden biri olan Bebek, bölgenin güzel ve doğal limanı sayesinde özellikle zengin tekne setiyle popüler. Avrupa yakasındaki mahallede, ana sahil yolunun her iki tarafında çok sayıda kafe ve restoran ile giyim ve mücevher satan birkaç lüks butik vardır; rıhtımda küçük, gölgeli bir halka açık park var. Bebek'in hem kuzey hem de güneyindeki kıyı şeridi, gezinti yeri için mükemmeldir. Bebek, İstanbul'un merkezinden taksiyle yaklaşık 20–30 dakika uzaklıktadır.

Beyazıt Camii

Beyazıt Camii

Aya Sofya'dan esinlenen ve 1506'da tamamlanan bu kubbeli cami, halen şehirde ayakta duran Osmanlı imparatorluk camilerinin en eskisi olma özelliğini taşıyor. İçi biraz karanlık olmasına rağmen etkileyici bir şekilde oyulmuş bir mihrabı ve geniş avlusunda eski binalardan alınmış yeşil antika, kırmızı granit ve porfirden yapılmış 20 sütun var. Caminin ibadete açık küçük bir alan dışındaki çoğu bölümü, kapsamlı, çok yıllık bir restorasyon projesi için öngörülebilir bir gelecekte kapatılacak.

Borusan Contemporary

Hafta içi ofis çalışanları ile dolu olan, Avrupa yakasındaki ikinci Boğaz Köprüsü'nün altında bulunan bu özgün bina, hafta sonları bir galeriye dönüşüyor, şirket sahiplerinin çağdaş sanat koleksiyonunu firmanın masaları arasında sergilenmesi için halkın karşılamasıyla, ve maceralı geçici sergiler, birçoğu multimedya çalışmalarını sergiliyor. Kaleyi andıran kırmızı tuğlalı kuleden ulaşılabilen çatı güvertesinden muhteşem bir Boğaz manzarası var. Rumeli Hisarı'nın altında sahil yolu boyunca uzanan birçok popüler kahvaltı noktalarından birinde, önceden keyifli bir brunch ile geziden yarım gün geçirin.

İstanbul geziniz sonrasında İstanbul'a sadece bir buçuk saat mesafede olan Sapanca'yı da mutlaka görmelisiniz. Sapanca'da geçirdiğiniz süre de Sapanca Villa Kiralama seçeneklerini de mutlaka değerlendirin.

29 Ağustos 2020 Cumartesi

Perth Görülecek Yerler

Kuzey Cottesloe, Perth

Kuzey Cottesloe, Perth

Bu, Cottesloe'nin yerel sakinlerin köpeklerini gezdirmek için gittiği (Grant Street'in bir bölümü köpek plajıdır), sabahın erken saatlerinde dalmak için daldığı veya kumda bir gün batımı şarabını paylaştığı daha sessiz bir noktadır. Beton yürüyüş yolu kumlu plaja bakar ve denize bakan sahil konaklarının etkileyici manzarasını sunar. Kıyı resifleri, Grant Caddesi'nin sağına doğru uzanır ve özellikle su sakin olduğundan ve yırtık veya akıntı olmadığından, iyi şnorkelli yüzme sağlar. Acıya neden olan ancak başka bir tehdit oluşturmayan, iğneler olarak bilinen görünmez denizanasına dikkat edin.

Scitech Keşif Merkezi

Etkileşimli bilim ve teknoloji gösterileri, bu mükemmel tesiste her yaştan ziyaretçiyi - özellikle de gençleri - eğitir ve eğlendirir. 100'den fazla uygulamalı genel bilim sergisi ve derinlemesine özellik sergileri var. Günlük bilim ve kukla gösterileri bilimi eğlenceli bir şekilde sunar ve yakın zamanda yenilenen planetaryumdaki uzay gösterileri sizi bilinen Evrenin uzak uçlarına götürürken hayal gücünüzü genişletmelidir. Bir zürafanın kalbinin iki fit uzunluğunda olması da dahil olmak üzere, alanı kaplayan ilginç gerçeklere dikkat edin.

Perth Çarkı

Perth Çarkı

Her biri sekiz kişiyi alan 36 yolcu kapsülüne sahip bu gözlem tekerleği, Swan Nehri yakınlarındaki kıyıdan yaklaşık 160 fit yüksekte, nehir, şehir ve King's Park manzaraları sunuyor. Yolculuk yaklaşık 13 dakika sürer ve tekerlek, şehrin ofis kuleleri yandığında gündüz ve geceye kadar çalışır.

Trigg

Sörfçüler ve yatılılar bu sahili tercih ediyor, Trigg Point ve Trigg Island'dan şeffaf mavi dalgalara biniyor, bazen kumlu dibe çarpıyor. Yüzücüler, Mettams Pool'un sakin günlerde güzel olan şnorkelli yüzme noktasına maskeler takıyor ve kürek çekiyor, ancak şişlik başladığında kaçınılması gerekiyor. Havalı bir kahve mekanı olan Yelo, bölgedeki en iyi kafedir. Okyanustan uzaktaki yolun karşısında, Trigg Bushland Reserve ilginç, asfaltla kaplı çalı yürüyüşleri yapar - sadece yolu ve onun yorumlayıcı tabelasını takip edin. Bu kumsalda bazen güçlü bir sualtı olur ve yüzücüler sorun çıkarır.

22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney Gezisi Hakkında

Leydi Jane, Sidney

Leydi Jane, Sidney

Resmi adı Lady Bay olan Lady Jane, Sidney çevresindeki çıplak plajların en erişilebilir olanıdır. Aynı zamanda Sydney'in eşcinsel sahnesinin popüler bir parçası. Sadece birkaç yüz metre uzunluğunda ve bir taş duvarla desteklenen plajda, sörf yapılmadan güvenli bir şekilde yüzülebilir. Camp Cove'dan kuzeye giden yolu takip edin ve ardından uçurumun üzerinden sahile giden kısa, dik merdivenden inin. Circular Quay'den Watsons Bay'e giden 234 veya 325 numaralı otobüse binin. Oradan Cliff Caddesi boyunca Camp Cove'a doğru yürüyün.

LG IMAX Tiyatrosu

Hem boyut hem de etki açısından, bu sekiz katlı uzun film ekranı çok büyük. Bir saatlik sunumlar sizi okyanusların altında şaşırtıcı, geniş açılı keşif yolculuklarına ve dünyanın en yüksek dağlarının zirvesine götürür.

Lower Fort Caddesi, Sidney

Lower Fort Caddesi, Sidney

Bir zamanlar bu cadde boyunca, Dawes Point Battery'den Observatory Hill'e uzanan engebeli bir parkur olan yakışıklı Gürcü evleri, Sidney'in en iyi adresleri arasındaydı. Ayrıntılı ferforje dantel işçiliği hala birçok cepheyi süslemektedir.

Macquarie Deniz Feneri

Güneş parladığında, The Gap ve Macquarie Lighthouse arasındaki South Head Walkway boyunca 15 dakikalık uçurumun tepesindeki yürüyüş, Sidney'in en ilham verici manzaralarından bazılarını sunar. Mahkum-mimar Francis Greenway (sahtecilikten hapse atıldı), 1818'de Avustralya'nın ilk deniz fenerini burada tasarladı. Ziyaretçiler, her iki ayda bir düzenlenen rehberli turlarla (20 dakika süre; 5 dolar) deniz fenerinin tepesine çıkan 100 basamaktan tırmanıyor. Sydney Harbour Federation Trust tarafından. Tarihler ve rezervasyonlar için web sitesini arayın veya kontrol edin.

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Son La, Vietnam

Son La, Vietnam

Son La

Son La, Mai Chau veya Hanoi'ye yolculuk için uygun bir gece durağıdır, ancak yalnızca bir veya iki iyi otel vardır. 1980 yılına kadar Tay Bac Özerk Bölgesi'nin bir parçası olarak kabul edilen bölgede pek çok tepe kabilesi yaşamaktadır.

Son La Kaplıcaları

Bir süre yorgun kemiklerinizi ıslatmak isterseniz, şoförünüzün veya bir motosiklet taksisinin sizi ana yolun birkaç mil güneyindeki güzel Suoi Nuoc Nong köyündeki kaplıcalara götürmesini sağlayın. Dikkat edin, oldukça karanlık ortak havuz pastoral olmaktan uzak.

Son La Gözetleme Kulesi (Cot V3)

Son La Gözetleme Kulesi (Cot V3)

Kasabanın ve çevrenin hakim bir görünümü için, Trade Union Hotel'in arkasındaki taş merdivenlerden Cot V3 olarak bilinen gözetleme kulesine çıkın. Tırmanış dik ve yaklaşık 20 dakika sürüyor ama manzara oldukça güzel.

Eski Fransız Hapishanesi ve Müzesi

Amerikan bombardıman uçakları tarafından tahrip edilmiş (ancak kısmen yeniden inşa edilmiş), bu eski Fransız ceza kolonisi, minik yeraltı hücreleri ve nemli koridorlarıyla, esaret altında yaşadığına dair güçlü bir izlenim bırakıyor. Bilet, hapishaneye bakan küflü bir kolonyal malikanede bulunan Son La Müzesi'ne girişi içerir. Alt katta, müze Son La'daki geçmiş ve günümüzdeki yaşam resimlerini sergiliyor ve üst katta bir Tayland köyü modeli ve etnik azınlık kıyafetleri sergisi var. Hapishane ve müze, şehir merkezindeki tepede, Halk Komitesi binasının yanında. Hediyelik eşya dükkanından 25.000diye cezaevi hakkında bilgi kitapçığı satın alabilirsiniz.

8 Ağustos 2020 Cumartesi

Quy Nhon Gezi Rehberi

Quy Nhon Phuong Mai Yarımadası

Quy Nhon Phuong Mai Yarımadası

Uçsuz bucaksız görünen Thi Nai köprüsünün karşısında (Vietnam'daki en uzun deniz geçişi), ilk bakışta endüstriyel olmaktan başka bir şey olmayan geniş, tozlu bir manzara var, ancak güneye gidin ve keyifli, geleneksel balıkçı köyleri tarafından ödüllendirileceksiniz. Eo Gio köyü en erişilebilir olanıdır, ancak tıpkı Bai Xep gibi, "sokaklar" dar, dolambaçlı ara yollardan başka bir şey değildir. Bu yarımada, yolunuzu bulmanın en kolay yolu değil, bu yüzden bir motosiklete güvenmiyorsanız, önce otele danışın.

Quy Nhon Bai Xep Plajı

Quy Nhon'un 10 km (6 mil) güneyinde, güzel bir sahil şeridi boyunca yer alan Bai Xep köyü, sonunda sizi el değmemiş küçük bir kumsalda tükürene kadar kesişen ve alçalan dar, kafa karıştırıcı bir konut alanıdır. Plaj şimdi iki büyük misafirhane ve bir tatil yeri tarafından işgal edilmiştir, ancak bu bozulmamış duygudan zar zor uzaklaşmıştır.

Quy Nhon Plajı


Quy Nhon Plajı

Bu beyaz kumlu plaj, An Duong Vuong Caddesi boyunca uzanan sepet teknelerle dolu uzun bir hilaldir. Vietnam'ın birçok yerinde olduğu gibi, çöp bir sorundur, ancak günümüzden itibaren kasaba en iyi şekilde görünmek için gerçek bir çaba sarf etmiş gibi görünüyor ve çalışıyor. Plajın güney ucuna yürüyebilir, daha tenha fakat kayalık Queen's Beach'e gitmek için bir burun boyunca yukarı ve üzerinden yürüyebilir, daha sonra Quy Hoa cüzam kolonisine gidebilirsiniz. Bu yürüyüş için yarım gün ayırın - bu 6 km (4 mil) kadar iyi. Olanaklar: yiyecek ve içecekler. Şunun için iyi: yürür; gün batımı; gündoğumu.

Thap Doi Cham Kuleleri

11. ve 13. yüzyıllar arasında bir süre inşa edilen bu restore edilmiş Cham kuleleri, yerliler için popüler bir buluşma yeri olan küçük bir parkta yer alan güney Vietnam'da en kolay erişilebilen kulelerden bazılarıdır. Efsanevi hayvanların karmaşık oymalarıyla ikiz kuleler, Cham imparatorluğunun sıradışı kalıntıları olarak kabul edilir çünkü diğer kulelerin çoğu üçlü kümeler halinde inşa edilmiştir. Gerçekte, şehir dışında bulunabilecek daha etkileyici kuleler var, ancak bunlar, hemen dışarıda sunulan ucuz, lezzetli sokak yemeklerinin zenginliği için kahvaltı saatinde görülmeye değer.

1 Ağustos 2020 Cumartesi

Dalat Özel Yerler, Vietnam

Dalat Fil Şelalesi

Dalat Fil Şelalesi

Dalat'ın yaklaşık 30 km (19 mil) güneybatısında, 30 metre yüksekliğindeki bu şelaleler (bir büyük ve birkaç küçük şelale), kolay binici kırsal turlarında popüler bir duraktır. Görüntüleme alanına giden yosunlu yol yağışlı mevsimde hain ve kuru mevsimde zorlayıcı olabilir, ancak bir kez orada, manzaralar etkileyici. Nam Ban köyünün hemen dışındaki şelaleleri almak yaklaşık 45 dakika sürer. Şelalelerde bir kahve dükkanı ve el sanatları dükkanı var. K'Ho ailesi tarafından yerinde dokunan tekstillere göz atın. Ayrıca Linh An Pagoda'nın yanında, bahçede ortanca ve çam ağaçlarıyla huzurlu bir çalışma tapınağı ve arkada dev bir Buda Buda (bahçe malzemeleri için bir depo olarak ikiye katlanır) dolaşın. Pagoda öğlen 12 ile 13:30 saatleri arasında kapalıdır.

Ahlar Gölü (Lake of Sighs)

Kasabanın kuzeydoğusundaki Ahlar Gölü, adını iki yıldız çapraz sevgili Hoang Tung ve Mai Nuong'un hikayesinden alıyor. Efsaneye göre Hoang Tung orduya katıldı, ancak Mai Nuong terk edildiğini düşündü. Umutsuzluktan göle atlayarak kendini öldürdü. Vücudunu keşfettiğinde sevgilisi de aynısını yaptı. Göle erişim, çocukları birkaç saat eğlendirebilecek bir kitle temalı park aracılığıyla sağlanır. Geniş araziler, çiçek bahçeleri, fotoğraf pozu için tasarlanmış heykeller, kahve tezgahları, beton hayvanlar ve kopya köy kulübeleri içerir.

Dalat Lat Köyü

Dalat Lat Köyü

Langlat Dağı'nın dibindeki Dalat'ın yaklaşık 12 km (7 mil) kuzeyinde, Dalat'ın isimlendirildiği Lat azınlık grubuna ev sahipliği yapan Lat Köyü bulunur. Köy rehberli turlarda popüler bir duraktır ve tur rehberleri geleneksel tarım ve dokuma tekniklerini ve köyün el sanatları dükkanlarını göstermektedir. Burası çok editör bir site değil ve Vietnam'ın etnik azınlıklarına ilgi duyanlar, daha otantik bir deneyim için Lak Lake ve Kon Tum'a daha uzaklara gitmelidir.

25 Temmuz 2020 Cumartesi

Vietnam Tarihi Ulusal Müzesi, Hanoi

Vietnam Tarihi Ulusal Müzesi, Hanoi

Vietnam Tarihi Ulusal Müzesi

1932'de Fransızlar tarafından açılan bu bina, 1958'den beri Hanoi yetkililerine teslim edildiğinden beri mevcut kapasitesinde hizmet vermiştir. Zemin katta, özellikle Vietnam'ın Bronz Çağı olmak üzere, erken tarihin hazineleri bulunmaktadır. Ngoc Lu bronz davulları, yaklaşık 3000 yıl önce bu Vietnam'ın kalıcı ulusal sembolleri haline gelen izleri. Paleolitik Çağ araçları ve Ly ve Tran hanedanlarından seramikler sergilenmektedir. Özenle hazırlanmış ancak biraz bayağı dioramalar, düşman işgalcilere karşı çeşitli Vietnam zaferlerini tasvir ediyor. Üst katta sergiler daha modern Vietnam kültürüne odaklanıyor. Göze çarpanlar arasında 18. ila 20. yüzyıl bronz çanları ve hanh gongları (hilal şeklinde, dekoratif gonglar); Nguyen-hanedanı lake tahtlar, sunaklar ve "paralel cümle" panoları (laklı ahşap üzerine Çin kaligrafisi salatalık, kavun ve muz yapraklarının şekillerine oyulmuş); 7. ve 13. yüzyıl Champa taş oymaları için ayrılmış bir kanat.

Vietnam Tarihi Ulusal Müzesi

Vietnam Tarihi Ulusal Müzesi Hakkında

Müzeyi keşfederken, giriş biletinizi satın alırken size verilen İngilizce broşürüne başvurduğunuzdan emin olun, çünkü sergiler hakkında içerdiği bilgiler neredeyse eldeki tek bilgidir. Ekranlar Vietnamca'da bile çok az açıklayıcı metin sağlar ve İngilizce çevirisi yoktur. İngilizce konuşan dört müze rehberinden birini önceden ayarlamak mümkündür.

17 Temmuz 2020 Cuma

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland Hakkında Bilgiler

Kuzey Tayland, Bangkok'un üzerindeki pirinç yetiştiren düz kırsal alanın, Myanmar ve Laos'u çevreleyen dağlara doğru kuzeye yükseldiği yerde başlar. Geniş bölge hem kültürel hem de coğrafi olarak güneyden çarpıcı bir şekilde farklıdır. Kuzeyin kendi dili ("Kham Muang"), mutfağı, geleneksel inançları ve ritüelleri (çoğu animist) ve bugünlerde Lanna ("bir milyon pirinç tarlası") adı verilen sağlam bir mimari tarzı var. Kuzeyin ayırt edici fiziksel özelliği olan dağlar, çoğunlukla kırsal sakinleri izole ederek farklı kültürlerin ve alt kültürlerin gelişmesine katkıda bulundu. Bugün bile ürkütücü arazi onları dış etkilerin çok hızlı ilerlemesine karşı koruyor.

Kuzey Tayland

Kuzey Tayland Gezisi

Chiang Mai, kuzey Tayland'ın doğal başkenti olmasına rağmen, bölgedeki Tayland seyahatine dahil olmayı hak eden tek şehir değil. Chiang Rai, Chiang Saen, Mae Hong Son, Phrae ve Nan, en azından bir gecede değerli ziyaretler yapmak için yeterli tarihi mekanlara, özellikle tarihi tapınaklara sahiptir. Muhteşem tapınak kalıntıları topluluğu ile antik Sukhothai şehri, kendi başına bağımsız bir destinasyondur, ancak kuzey turuna kolayca entegre edilebilir. Bu büyüleyici şehirleri ayıran dağlar ve ormanlık araziler, basit milli park locaları ve lüks tatil köyleri, sıcak su kaplıcaları, fil kampları ile süslenmiştir - liste sınırsızdır.

Chiang Rai, bölgeyi daha fazla keşfetmek için özellikle uygun bir üstür - ya dağ yamaçlarını çevreleyen tepe kabile köylerine yapılan yürüyüşlerde ya da filin kısa gezintilerinde. Hızlı akan dağ nehirleri, akarsu raftingi ve kano için ideal koşulları sağlar. Gerçekten maceraperest, geceleme ve rehberlik hizmetleri sunan milli parklardan birine gitmek isteyebilir.

Chiang Rai'den dairesel yollar, şehrin yayla çevresinde ve daha uzak dağlara doğru ilerliyor ve komünistlerin ülkelerini ele geçirmesinden sonra kaçan Çinli askerlerin torunları kahve ve çay yetiştiriyorlar. Nan, Laos'u çevreleyen dağlık köşeye sıkışmış ve Myanmar, Mae Hong Son ve Mae Sariang'ın en yakın menzilinin hemen üzerinde yer alıyor. Chiang Mai'de başlayan ve biten muhteşem bir yol olan Mae Hong Son Loop, yıllar içinde önemli bir turistik yere dönüşen küçük bir pazar kasabası Pai'den geçiyor. İlk olarak "Döngü" yapan sırt çantalı gezginler tarafından keşfedilen kasabanın basit konukevleri artık kuzeyde sakin bir hafta sonu arayan Bangkok iş adamları için tasarlanmış akıllı tatil yerlerine doğru yol alıyor.

10 Temmuz 2020 Cuma

Mae Sariang ve Sangklaburi, Tayland

Mae Sariang

Mae Sariang

Loop'un güney yolu, Yuam Nehri'nin yanında oturan küçük bir pazar kasabası Mae Sariang'dan geçiyor. Konforlu oteller ve bir avuç iyi restorana sahip olan kasaba, yakındaki Salawin Milli Parkı'nda yürüyüş yapmak veya Myanmar'ı sınırlayan Salawin Nehri'nde tekne turları için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Mae Sariang ve Yakınları

Mae Sariang yakınlarında yol, Tayland'ın en muhteşem dağ manzarasından geçiyor ve görünüşte sonsuz panoramalar rotayı çizen kalın tik ormanlarındaki boşluklardan açılıyor. Zamanın durmuş gibi göründüğü tepe kabilesi köylerinden geçeceksiniz ve Karen kadınları geleneksel kıyafetleriyle gururla pazara gidiyorlar. Salawin Milli Parkı, 1194 Karayolu üzerinde Mae Sariang'ın batısında, ancak yol yürüyüş ve bisiklet parkurları olan bu güzel vahşi bölgeye çok ilerlemiyor.

Sangklaburi

Sangklaburi

Bu uykulu kasaba Khao Laem Barajı'nın yarattığı büyük bir gölün üzerinde oturuyor. Bir zamanlar burada bir Mon köyü vardı, ancak 1983 yılında baraj inşa edildiğinde neredeyse tamamen su ile kaplıydı. (Tapınak da dahil olmak üzere bazı bölümler hala yüzeyin altında görülebilir.) Pzt halkı kıyıdaki Sangklaburi'nin karşısındaki bir köye yerleşti.

Myanmar sınırına yakınlığı nedeniyle Sangklaburi, sakinleri kasabanın küçük gece pazarında göreceğiniz Karen ve Bangladeş topluluklarına da ev sahipliği yapıyor. Orman yürüyüşü ve Karen köylerine ziyaretler ziyaretçiler için popüler aktivitelerdir. Ayrıca üç pagodalı pasaportta Myanmar'a pasaport fotoğrafı ve 10 $ (sadece ABD para birimi - sınırda bir değişim tesisi var) ile geçebilirsiniz, ancak Myanmar sınır kasabası Phayathonzu'dan daha ileri gidemezsiniz.

Mon Village

Khao Laem Barajı'na yol açmak için, Myanmar'dan Mon halkı tarafından yarım yüzyıl önce yerleşen bir köy, Sangklaburi'nin karşısındaki kıyıya taşındı. Köyde Hint ve Birmanya etkileri olan bir tapınak ve geceleri güzelce aydınlatılan bronz renkli bir piramit chedi var. Köyde kuru ürünler pazarında Çin ve Birmanya kıyafetleri ve biblolar satılıyor. Yakındaki yemek tezgahlarında Mon yemekleri mevcut. Buraya araba veya tekne ile gidin veya Tayland'ın en uzun ahşap köprüsünden geçin.

3 Temmuz 2020 Cuma

Sukhothai Gezi Rehberi

Kraliyet sarayı (Royal Palace), Sukhothai

Kraliyet sarayı (Royal Palace), Sukhothai 

Thais, Sukhothai'nin hükümetini insanlara hizmet eden, sosyal ihtiyaçları ve adaleti vurgulayan bir monarşi olarak hayal eder. Kölelik kaldırıldı ve insanlar kendi yerel dinlerine, Hinduizm ve Budizm'e (genellikle eşzamanlı olarak) inanmakta ve esnaflarını engel olmadan sürdürmekte özgürdüler. 19. yüzyılda, Wat Mahathat'ın karşısındaki saray kalıntıları arasında ünlü bir Ramkhamhaeng taş yazıt bulundu. Şimdi Bangkok Ulusal Müzesi'nde, bazen Tayland'ın Bağımsızlık Bildirgesi olarak anılıyor. Yazıtın en iyi bilinen alıntısı şöyledir: "Bu şehir Sukhothai iyidir. Suda balık var, tarlada pirinç var. Cetvel, yol boyunca birlikte seyahat eden insanlara vergi koymuyor ve öküzlerini ticaret yapmak için yol ve atlarını satmak için at binmek. Fillerle ticaret yapmak isteyenler, bu yüzden esnaf. Atlarla ticaret yapmak isteyenler, bu yüzden esnaf. "

Wat Chang Lom

Parkın doğusundan dolayı Sukhothai'nin en eski manastırlarından biri. 14. yüzyılın sonlarında yapıldığı düşünülen çan şeklindeki pagodası Sri Lanka etkisidir. Pagoda, hasarlı fil payandalarının üstünde üç katmanlı bir kare kaide üzerine oturtulmuştur. Chedi'nin önünde bir viharn ve yalnız sütunlar vardır; diğer dokuz çedinin kalıntıları bu kompleks içinde bulunmuştur.

Wat Mahathat

Wat Mahathat

Sakin bir lotus göletinin ortasında oturan Wat Mahathat, Sukhothai'nin en büyük ve en güzel manastırıdır. Bileşik içinde, her biri Sukhothai asaletinin bir üyesinin cenaze küllerini içeren yaklaşık 200 sıkıca paketlenmiş chedis bulunmaktadır. Üstlerinde yükselmek, soğanlı, lotus tomurcukları için dikkat çeken büyük bir merkezi chedi. Chedi'nin etrafına sarılmak, 111 keşişlik bir frizdir, elleri hayranlıkla kaldırılır. Muhtemelen Sukhothai'nin ilk kralı tarafından inşa edilen Wat Mahathat, bugünkü formunu 1345'te lotus-bud chedi'yi keşiş Sisatta tarafından Sri Lanka'dan geri getirilen iki önemli kalıntıya ev sahipliği yapan Kral Lö Thai'ye borçludur. Bu Sri Lankalı tarzı chedi, Sukhothai ve klasik Sukhothai stilinin sembolü oldu. Kopyaları, imparatorluğun ruhsal ve zamansal merkezi Sukhothai'den çıkan sihirli bir çemberi işaret eden vasal devletlerinin ana şehirlerinde yapıldı.

25 Haziran 2020 Perşembe

Chiang Mai Özel Yerler

Wat Chiang Man, Chiang Mai

Wat Chiang Man, Chiang Mai

1296'dan kalma Chiang Mai'nin en eski manastırı, kuzey Tayland mimarisinin tipik bir örneğidir. Botun içinde büyük tik sütunları vardır ve Buda'nın iki önemli görüntüsü ana viharnın sağındaki küçük binada oturur. Buda görüntüleri sadece Pazar günü görülebilir, ancak bazen kapı kilidi açılır.

Wat Umong

Chiang Mai'deki en sıradışı tapınak 1296'dan kalma Wat Umong'dur. Yerel lore göre Jam adlı bir keşiş ormanda dolaşmayı severdi. Bu sık sık adaçayı ile danışmak isteyen Kral Ku Na'yı rahatsız etti. Böylece istediği zaman tavsiye alabilirdi, kral bu watu keşiş için 1380'de inşa etti. Tapınakla birlikte tüneller inşa edildi ve parçaları hala görülebilen resimlerle süslendi. Chedi'nin ötesinde aç sazanla dolu bir gölet var. Gerekçesiyle, ağaçlar "Kullanılmayan zaman en uzun zamandır" gibi bilgelik parçacıkları ile asılır.

Wiang Kum Kam

Wiang Kum Kam

Kral Mengrai, başkentini Ping Nehri üzerinde inşa etmeye karar verdiğinde, bugünkü Chiang Mai'nin birkaç mil güneyinde bir yer seçti. Alçak bir arazi parçası seçti, ancak kısa süre sonra nehir yağmurlu mevsimlerde sular altında kaldığı seçimin çılgınlığını fark etti. Wiang Kum Kam'ı kurduktan sekiz yıl sonra daha yüksek bir yere taşındı ve Chiang Mai'de çalışmaya başladı. Wiang Kum Kam şu anda kazılıyor ve arkeologlar neredeyse Chiang Mai'nin Eski Kenti kadar büyük bir bina kümesini ortaya çıkarmaya şaşırdılar.

Wiang Kum Kam Turları. Yerliler yüzyıllardır olduğu gibi Wiang Kum Kam'a tekne ile gidebilirsiniz. Wiang Kum Kam Tours, atlı bir arabanın yolculuğu tamamlamak için beklediği, sitenin en yakın iskelesine 20 dakikalık nehir yolculuğu için sizi otelinizden alacaktır. Günde dört yolculuk var. Rezervasyon gereklidir.

18 Haziran 2020 Perşembe

Seul Görülecek Yerleri

Seul Namdaemun Pazarı

Seul Namdaemun Pazarı

Seul'ün en eski ve en büyük ikinci pazarı, kenti ziyaret edenler için en erişilebilir ve ilginç pazarıdır. Kıyafetlerden kameralara, yiyeceğe kadar her şeyi satan satıcılarla dolu olan bu genişleyen iç ve dış pazar, alışveriş yapmak için sadece ilginç bir yer değil, aynı zamanda kendi başına büyüleyici bir gezi yeri haline getiriyor. Namdaemun'a her gün tahmini 500.000 kişi enerjik ve kalabalık ama yönetilebilir bir gösteri yapıyor. 1414'te kurulan pazar, en son Kore Savaşı'ndan sonra ve yine 1968 ve 1975'te, birçok kez yok edildi. Yine de, her bir gerilemeden sonra, bu pazar yeniden inşa edildi ve zenginleşti. Bir gezgin gözüne, pazarın çalkantılı geçmişi birçok yönden Kore'nin iniş ve çıkışlarını yansıtıyor, Namdaemun'da hala çok fazla tarih varken, şimdi görmek için Kore'yi harekete geçiren dinamizm ve ruhun bir bakışını elde etmek dünya sahnesi.

Namsangol Hanok Köyü

Namsangol, ziyaretçilere Joseon dönemi köyünün nasıl görüneceğini görme şansı veriyor. Eski hanok evlerinin reprodüksiyonları olmasına rağmen, Namsangol kitsch'ten kaçınmayı başarıyor ve eski bir köyün ruh halini yeniden oluşturmaya ve Kore'deki köy hayatı hakkında öğretmeye odaklanıyor. Beş ana bina, bir zamanlar üst düzey yetkililere ait olan Kore ahşap hanok evlerinin güzel örneklerindendir. Köyde ayrıca geleneksel restoranlar ve dükkanlar bulunmaktadır. Akşam karanlığında, evlerin saçaklarından sarkan ipek fenerler aydınlatılarak binaların güzelliğini arttırıyor.

Seul Sanat Müzesi

Seul Sanat Müzesi

Şehrin ana sanat müzesi olan Seul Sanat Müzesi koleksiyonu, Kore ve yabancı, klasik ve modern sanatın dengeli bir karışımıdır. Kalıcı koleksiyonuna ek olarak, müze klasik yabancı ustalardan yeni Koreli yeteneklere kadar özel sergiler düzenliyor. Bu, Kore sanat dünyasında neler olduğunu görmek için iyi bir durak. Binanın kendisi, bir galeri olarak hayata başlamasına rağmen daha sonra Kore Yüksek Mahkemesi'ne ev sahipliği yapan büyük bir sömürge dönemi yapısıdır.

12 Haziran 2020 Cuma

Singapur Özel Yerler

Singapur Sanat Bilimi Müzesi

Singapur Sanat Bilimi Müzesi

Marina Bay Sands'in bir parçası olan Moshe Safdie tarafından tasarlanmış bu yapı genellikle açık el veya lotus çiçeği ile karşılaştırılır. İçeride sergiler sanat ve bilimi birleştiriyor - tahmin ettiniz. 2011'deki açılışından bu yana, 21 galeri mekanında toplam 50.000 fitkare büyük uluslararası sergiler açıldı.

Singapur Tekne Rıhtımı

Yerel girişimciler, Singapur Nehri üzerindeki bu popüler eğlence merkezinde çeşitli lezzetleri tatmin etmek için bir dizi yemek ve bar oluşturdular. Saat 19.00 ile gece yarısı arasında bölge, işten sonra su boyunca içeceklerin tadını çıkarabileceğiniz kalabalık bir insanla şişer. Boat Quay'in sonunda ve Hindistan'ın genel valisi Lord Elgin'in adını alan Elgin Bridge, Chinatown'u sömürge bölgesine bağlar. Orijinal cılız ahşap yapı 1863 yılında Kalküta'dan ithal edilen bir demir köprü ile değiştirildi; mevcut beton köprü 1926'da kuruldu.

Singapur Bugis Caddesi

Singapur Bugis Caddesi

Bugis Street, gençlik yıllarında, kaldırımlarını geçit eden travesti güzellikleriyle ünlü olan Singapur'un tohumlu, ancak renkli gece hayatının özüdür; hükümet bundan memnun değildi ve bölge Bugis MRT istasyonuna yol açmak için yerle bir edildi. O kadar güçlüydü ki Bugis Caddesi, Victoria ve Kraliçe sokakları, Rochor Yolu ve Cheng Yan Yeri arasında orijinal sitesinden sadece birkaç adım sonra yeniden yaratıldı (ama gerçekten değil). Atölyeler diriltildi; işportacı yiyecek standları açık restoranlarla rekabet eder. Trafiğe kapalı olan bloğun merkezindeki sokaklar, pazarlık saatler ve CD'ler bulabileceğiniz yerler; yolun karşısında yer alan Parco Bugis Junction, bölgedeki tüm dolar mağazalarının ve hediyelik eşya dükkanlarının tam karşıtlığı olan lüks bir alışveriş merkezidir.

Bukit Timah Doğa Koruma Alanı

Doğanızı bakımlı kentsel parklarda bulunanlardan biraz daha vahşi seviyorsanız, o zaman burası tam size göre. Singapur'un en yüksek tepesi (535 fit) etrafındaki bu 405 dönümde, yağmur ormanı isyan ediyor ve kaplanlar adayı dolaşırken nasıl olabileceğine dair bir fikir veriyor. Yükselen ağaçlar, karışık sarmaşıklar ve dikenli rattan avuç içleri arasında yapılandırılmış, iyi işaretlenmiş yollar boyunca dolaşırken, uzun kuyruklu makaklar, sincaplar veya ağaç fareleri ya da gerçekten şanslıysanız uçan bir lemur tarafından şaşırabilirsiniz. Yağmur ormanlarında yürüyüş parkurları; bazıları muhteşem manzaralı bir tepeye yol açar. İyi yürüyüş ayakkabısı giyin; yollar kayalık, bazen çamurludur. Haritaları ziyaretçi merkezinden satın alabilirsiniz.

5 Haziran 2020 Cuma

Sandakan, Malezya

Sandakan, Malezya

Sandakan

Borneo'nun yasaklayıcı iç mekanı, erken tüccarlar ve kaşifler için komşu alanlardan daha az çekici hale geldi, bu yüzden şimdi Sabah'ın durumu İngilizler tarafından 19. yüzyılın sonlarına kadar keşfedilmedi, ancak tüccarlar kuş yuvaları (kutlananlar için) Çin çorbası). 1963'te Sabah, Malezya Federasyonu'nu kurmak için Sarawak, Malaya ve Singapur'a (daha sonra ayrıldı) katıldı. Tayfun kuşağının güneyinde olduğu için "Rüzgarın Altındaki Arazi" olarak bilinen Sabah, Borneo'nun kuzey ucunu işgal ediyor. Güneybatı sınırını Sarawak ile, güney sınırının geri kalanını Endonezya'nın Doğu Kalimantan eyaletiyle paylaşıyor. Bugün, büyük orman alanlarının yerini petrol palmiye tarlaları aldı ve kalan orman arazilerinin büyük bir kısmı milli parklarda veya koruma alanlarında korunuyor.

Sandakan Hakkında Bilgiler

Sandakan, Malezya

Derin bir körfezin kıyısında Sandakan, İngiliz Kuzey Borneo'nun başkenti ve 1880'lerden 1930'lara kadar Güneydoğu Asya'nın en önemli şehirlerinden biriydi. Ancak 2. Dünya Savaşı sırasında Japon işgali ve müttefik bombalama kenti neredeyse yok etti ve sermaye 1946'da Jesselton'a (şimdi Kota Kinabalu) aktarıldı. Sandakan, 1970'lerde bölgenin tomruk endüstrisinin merkezi olarak yeniden canlandı. Günlüğe kaydetme o zamandan beri azaldı, ancak Sandakan zengin tarihi ve Borneo'nun en erişilebilir yaban hayatı cazibe merkezlerine yakınlığı nedeniyle hala görülmeye değer. Çoğu çöplük üzerine inşa edilen Sandakan'ın şehir merkezi, dik bir burun ile Sandakan Koyu arasında sıkışmıştır. Son yıllarda, 450.000 şehir (geniş banliyölerini sayarak) şehir merkezindeki sahilini bir alışveriş ve gece hayatı merkezine dönüştürmeye başladı. Yolcu ve yük için çalışma liman alanı şehir merkezinin 6 km (4 mil) batısındadır.

29 Mayıs 2020 Cuma

Kyushu, Japonya

Kyushu

Kyushu

Kyushu'nun manzarası, aktif ama erişilebilir volkanlar, sayısız termal spa, sonsuz pirinç tarlaları ve ünlü patatesler, kış karları ile kaplı ormanlık dağlar, canlı sahiller boyunca yoğun limanlar ve keyifli sahil inzivaları ile daha çeşitli olamazdı.

Kyushu, 10.000 yıldan fazla bir süredir insan yerleşimi için yerleşmiş ve tercih edilmiştir ve binlerce yıllık harabeler ve eserler, bölgenin Japonya ile Asya'nın geri kalanı arasındaki insan teması için en önemli kapı olduğunu göstermektedir. En hızlı antropolojik değişiklikler, MÖ 300'den MS 300'e kadar, pirinç yaygın olarak yetiştirildiğinde ve karmaşık çanak çömlek ve aletler ortaya çıkmaya başladığında, Yayoi dönemini uygun bir şekilde çerçeveledi. Çin ile sürekli ticaret, refah ve kültür getirdi ve 16. ve 17. yüzyılların yerel inançları tarafından istihdam edilen ve köleleştirilen Koreli ustalar tarafından ileri seramikler getirildi ve üretildi.

Kyushu

Kyushu Hakkında Bilgiler

Batılı bilgi, silah, din ve yemek pişirme yöntemleri ilk kez Kyushu aracılığıyla Japonya'ya girdi. 1500'lerin ortalarında Nagasaki, girişimci ve cesur Avrupalı ​​tüccarlar ve misyonerler filolarının gelişini gördü ve Tokugawa Shogunate, 1600'lerin başlarında tüm gösterinin kapısını kapatıncaya kadar fikir ve mal ticaretinin çılgınlığı devam etmedi. İşleri durduran şey, endişe verici yeni bir fenomen olan Hristiyanlık'ın neden olduğu bir panik salgınıydı.

Yerlilere vaaz vermekten korkmayan Portekizliler ve diğer Katolikler kovuldu ve kalıcı olarak engellendi. Bununla birlikte, Hollandalılar daha fazla para düşünen ve bu nedenle daha az tehdit edici olarak kabul edildi ve inceleme ve tecrit altında kalmalarına izin verildi. Nagasaki Limanı'ndaki insan yapımı bir ada olan Dejima'nın yerleşim bölgesinde yer aldılar ve burada açgözlü mallar getirmeye devam etmeleri için teşvik edildiler, ancak sürekli korundular ve izlendiler. Önümüzdeki 200 yıl boyunca, bu karlı küçük düzenleme, Perry'nin güçlü "Kara Gemisi" nin gelmesine kadar Batı'nın Japonya ile tek temas şekli olacaktı.

Bugün Kyushu, eski ve yeni, doğa ve kültürün büyüleyici bir karışımıdır. Uzak ve sağlam iç mekanların çoğu, örneğin Aso Dağı'nın dumanlı konisi hala izole bir vahşi doğadır, ancak modern yaşamın olanakları şehirlerde ve sahil beldelerinde iyi bir şekilde sağlanmaktadır.

22 Mayıs 2020 Cuma

Niigata, Japonya

Niigata, Japonya

Niigata

Kurobe ve Niigata arasındaki sahil düz ve çok ilginç değil. Yol boyunca iki kasaba olan Naoetsu ve Teradomari, Sado-ga-shima'da sırasıyla Ogi ve Akadomari'ye feribot limanları olarak hizmet veriyor. Niigata'dan feribotlar Sado-ga-shima ve hatta Hokkaido'ya gider. Kayak mevsiminde insanlar kayak merkezlerine hızlı erişim için kuzey Alpler'e trenle seyahat etmeden önce Niigata'ya uçarlar.

Imayo Tsukasa Sake Bira Fabrikası, Niigata

Başlangıçta 1767 yılında bir han ve sake dükkanı olarak kurulan, ancak Meiji döneminden beri bira üreten Imayo Tsukusa, Niigata'yı nihonshu (sake) ile ünlü yapan yüz kadar uğur birasından biridir. Her gün 20 dakikalık bira turları düzenliyorlar (personel saat 9'dan 4'e kadar), uğruna demleme işlemini açıklıyorlar. Bunu, birden fazla demleme tadabileceğiniz bir tatma oturumu izler. Daha da iyisi, ücretsiz ve önceden (online) rezervasyon yaparsanız, İngilizce konuşan bir personelin size turda katılmasını ayarlayacaklar. Niigata İstasyonu'nun güneyinde 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Niigata Kuzey Kültür Müzesi

Northern Culture Museum

Kamabara Ovası'ndaki Agano Nehri kıyısındaki müze, Niigata İstasyonu'na otobüsle 40 dakikalık mesafededir. Bu eski mülk Edo döneminde, 1930'larda Kaetsu bölgesindeki en büyük arazi sahibi olan Ito ailesi tarafından 8.352 dönümlük çeltik tarlaları, 2.500 dönüm orman ve 2.800'den az kontrol etmeyen 78 gözetmen tarafından kurulmuştur. kiracı. 1887 yılında inşa edilen Ito Konağı, 1946 Kara Reformu Yasası'na kadar nesillerdir. 65 değerli sanat koleksiyonu ile 65 odası, iki restoranı ve kafesi bu müze haline geldi.

Beş çay evi bahçenin farklı bölümlerinde (ikisi daha sonra inşa edilmiştir) ve çok sayıda doğal kaya - çoğunlukla Kyoto'dan - sanatsal olarak havuzun etrafında düzenlenmiştir. Niigata'da turizm danışma bürosundan sizi 40 dakika süren doğru otobüsün yönüne yönlendirmesini isteyin. Taksi 20 dakika sürer.

15 Mayıs 2020 Cuma

Tokushima, Japonya

Tokushima, Japonya

Tokushima

Tokushima "erdemli ada" anlamına gelir — ironik, yerel halkın içme, dans ve zor parti yapma konusundaki sevgisini göz önünde bulundurarak. Şehrin yıllık Awa Odori dans festivali Japonya'nın en büyüğüdür, ancak Tokushima ve çevresinde yıl boyunca eğlenmek için eğlenin. Çoğu ziyaretçi şehir merkezinin yakınında ya da uçurumların altındaki kayalık boğazlarda titreyen ve gök gürültülü girdaplarla ünlü devasa bir yarımada olan Naruto'da kalıyor. Yakınlarda, iddialı Otsuka Müzesi, dünya sanatının tuhaf ve nefes kesici arşivi için büyük kalabalıklar çekiyor. Çevredeki mezralarda, yüzyıllardır yapıldığı gibi, indigo boyama veya kağıt yapımı gibi yerel el sanatlarında elinizi deneyebilirsiniz. Şehre geri döndüğünde Awa Odori'yi özel bir gösteri salonunda ya da milyonlarca insanın Awa Odori Festivali sırasında her yaz sokaklarda dans etmeyi öğreneceksiniz. Tokushima'nın önemli turistik yerleri iyi planlanmış bir günde veya Iya'nın dağlarına ve vadilerine ilerlemek için bolca zamanınız olabilir.

Awa Odori Kaikan, Tokushima

Awa Odori Kaikan, Tokushima

Yazın Awa Odori dansı, festivalini kaçırırsanız, yine de bu müze ve tiyatroda bir doz alabilirsiniz. Odori "dans" anlamına gelir ve ipek cüppeli profesyoneller burada ünlü yerel adımı her gece gerçekleştirir. Ama ayakkabılarınızı parlatın: tiyatro topluluğu izleyiciyle konuşmaya başladığında, gönüllü arıyor. Neyse ki, bu kolay bir dans. Katıldığınız için bir ödül alabilirsiniz ve özel bir ödül zemindeki en büyük aptalıma gider - bu onur festivalin bir elyafıdır ve her zaman kazanan yabancılar değildir. En iyi gösteri 20.00'de. Erken gelin ve hediyelik eşya dükkanına göz atın veya güzel bir şehir manzarası için dağa çıkacak bir teleferik yolculuğuna çıkın. Binanın üçüncü katı Awa Odori Festivali'ne adanmış küçük bir müzedir.

8 Mayıs 2020 Cuma

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen

İnsanlara Matsuyama'ya gittiğinizi söyleyin ve Dogo Onsen ilk tavsiye ettikleri yer olacak. Bu kaplıcalar, son binyıl boyunca şehrin en gözde cazibe merkezi olmuştur. Japonya'nın en eski yazılı metni, tanrıların, imparatorların ve köylülerin gözdesi olarak bahseder ve hala yerli halk ve ziyaretçiler tarafından günlük kullanımdadır. Günümüzde Dogo'daki ana ahşap bina 1894'ten kalma ve bir masal kalesine benziyor; önemli ölçüde değişen tek şey manzara.

Dogo Onsen Hakkında Bilgiler

Dogo Onsen, Matsuyama

Giriş 410 ¥, ama gerçek Dogo Onsen deneyimi için bazı fırfırlar ile bir banyo için 840 ¥ harcamak. Üst kata çıktığınızda havlu ve hafif bir yukata bornoz içeren bir sepet alacaksınız. Personel sizi Kami-no-Yu ya da Tanrıların Suyu'na yönlendirecektir. Tanrılar görünüşte basit şeyleri sevdiler: büyük granit küvet, modern çok yollu komplekslerden daha düzdür, ancak su müthiş hissediyor. Eğer dışarı çıkmak istiyorsanız, 1.550 ¥ sizi Tama-no-Yu ya da aynı suya sahip olan ama genellikle daha sessiz olan Ruhların Suyu'na götürür. Tüm banyolar cinsiyete göre ayrılır. Uygun onsen görgü kurallarını unutmayın: banyoya girmeden önce kendinizi (ve havlularınızı) yıkayın ve durulayın.

Yıkadıktan sonra üst katta rahatlayın. 840 ¥ bileti yeşil çay ve sakin bir tatami odasında servis edilen sembei kraker içerir. 1,550 ¥ seçeneği size özel bir odada botchan-dango tatlıları ve ayrıca ziyaret ettiğinde İmparator için ayrılan özel banyoya hızlı bir şekilde bakar. İkinci kat tatami bölgesinde tekme, Dogo'ya gelmenin en büyük zevklerinden biridir. Ücretsiz çay yudumlayın veya Matsuyama'daki yazarı Soseki Natsume'un kaldığı ve çalıştığı üst katları keşfedin.

1 Mayıs 2020 Cuma

Kobe Görülecek Yerler

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

Büyük Hanshin-Awaji Deprem Anıtı, Kobe

1995 yılında Büyük Hanshin-Awaji Depremi 6.433 kişiyi öldürdü, şehrin geniş alanlarını düzleştirdi ve limanın çoğunu yok etti. Belgesel görüntüleri ve sesi kullanan tanıtım filmi, bu modern şehrin korkutucu yıkımını gösteriyor. Yeniden oluşturulan post-deprem ekranı ve ileri teknoloji sergileri, olayın acılarını ve hatıralarını aktarıyor. Bu mükemmel müzenin İngilizce broşürleri ve elektronik rehberleri var ve İngilizce konuşan gönüllüler hazır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Hyogo Vilayet Sanat Müzesi, Kobe

Bu çarpıcı beton yapı, ünlü mimar Tadao Ando tarafından tasarlandı. Öncelikle betonla çalışan Ando, ​​ışık ve su kullanımı, iç ve dış mekanlarda harmanlanması ve akan geometrik yollar kullanmasıyla bilinir. Buradaki kalıcı sergi, Batılı tekniklerde uzmanlaşmış Kobe yerlileri olan 20. yüzyılın önde gelen Japon ressamları Ryohei Koiso ve Heizo Kanayama'nın sanatını içeriyor. Müze, geniş koleksiyonunu döndürerek Japon sanatçıların fantastik modern eserlerinin yanı sıra Henry Moore ve Auguste Rodin'in heykellerini sergiliyor. Ayrıca uluslararası tur programlarına da ev sahipliği yapmaktadır. JR San-no-miya İstasyonu'nun bir durağı olan JR Nada İstasyonu'nun Güney Çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Chinatown

Kobe Çin mahallesi

Meriken Park'a gidiyorsanız, Kobe's Chinatown'da kısa bir durak düşünün. Bölge aslen Çinli göçmenler için bir merkezdi, ancak şimdi çoğunlukla hediyelik eşya ve yiyecek arayan Japon turistler arasında popüler. Moto-machi İstasyonu'ndan Nankin-machi'yi bulmak için liman tarafında yürüyün ve büyük sahte mermer kapıdan mahalleye girin.

Kobe gezinizden sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.

24 Nisan 2020 Cuma

Tokyo Senso-ji Main Hall

Tokyo Senso-ji Main Hall

Senso-ji Main Hall (Senso-ji Ana Salonu)

645 yılında kurulan, parlak kırmızı Ana Salon uzun zamandır Asakusa'nın merkezi olmuştur, ancak bugün gördüğünüz şey 1945'teki yangın baskınlarında yanan orijinalin sadık bir kopyasıdır. Sevilen Senso-ji, bir turist çekiciliğinden çok daha fazlası. Kabuki oyuncuları hala yeni bir performans sezonundan önce buraya geliyorlar ve sumo güreşçileri bir saygı göstererek turnuvadan önce ziyaret ediyorlar. Büyük fenerler Asakusa ve yakındaki Yanagi-bashi geyşa dernekleri tarafından bağışlandı. Çoğu Japon, dualarını sunmak için merdivenlerden çıkmadan önce ellerini ve yüzlerini duman içinde yıkamak için büyük bronz tütsü brülöründe durur.

Bununla birlikte, diğer birçok tapınaktan farklı olarak, iç kısmın bir kısmı beton bir zemine sahiptir, böylece ayakkabılarınızı çıkarmadan gelip gidebilirsiniz. Bu alanda Senso-ji'nin başlıca önemini sanatsal öneme sahip tutun: ahşap üzerine 18. ve 19. yüzyıl adak resimlerinin bir koleksiyonu. Ema adı verilen bu tür plaklar hala türbelerde ve tapınaklarda tanrılara sunulmaktadır, ancak bunlar genellikle daha basit ve daha küçüktür. İbadet eden kişi, bir tarafa zaten boyanmış bir resim ile küçük bir tahta tablet alır ve diğer tarafa dua eder. Tapınak, 1945'te hava baskınlarından kaçmak için güvenliğe kaldırılan bu eserlerin 50'den fazlasına sahiptir. Japon tarihi ve mitolojisinden sahneleri tasvir eden sadece sekiz tanesi sergileniyor. Koleksiyonun bir kataloğu salonda satılıyor, ancak metin sadece Japonca.

Tokyo Senso-ji Main Hall

Senso-ji Main Hall (Senso-ji Ana Salonu) Bilgiler

Ana Salon'da aydınlatma zayıftır ve gerçek işleri görmek zordur. Ziyaretçilerin hiç göremediği bir şey, sözde tapınağın derinliklerinde gömülü olan Kannon'un kutsal görüntüsüdür. Senso-ji rahipleri bile bunu hiç görmedi ve aslında var olduğuna dair kesin bir kanıt yok.

Tapınak avlunun kapısı olan Hozo-mon, sutralar (Budist metinleri) ve Senso-ji'nin diğer hazineleri için de bir havuzdur. Bu kapının da koruyucu tanrıları vardır; ya tanrı ya bir yürüyüş için görevinden ayrılmaya karar verirse, arka duvarda asılı olan muazzam sandalet çiftini kullanabilir - saman dokuma ile ünlü bir Yamagata Prefecture köyünün armağanı.

17 Nisan 2020 Cuma

Purana Qila ve Raj Ghat, Delhi

Purana Qila

Purana Qila

Hindistan'ın altıncı başkenti, 16. yüzyılda ilk Babür imparatoru Babur'un oğlu Afgan Sher Shah ile Humayun arasında şiddetli bir güç mücadelesi sahnesiydi. Humayun 1530'larda kendi başkentleri Dinpanah'ı bu gerekçelerle inşa etmeye başladığında, Sher Shah imparatoru hayatı için Pers'e kaçmaya zorladı. Sher Shah kendi başkenti Shergarh'ı yaratmak için Dinpanah'takileri yok etti. On beş yıl sonra, 1555'te Humayun geri döndü ve kontrolü ele geçirdi, ancak ertesi yıl öldü ve Sher Shah'ın şehrini başkalarının yok etmesi için terk etti.

Ne yazık ki, büyük Bara Darwaza'ya (Ana Kapı) girdiğinizde, sadece iki bina sağlamdır. Sher Shah'ın özel camisi olan Qila-i-Kuhna Mescidi, dekoratif mermer dokunuşlarla kırmızı kumtaşı içinde Hint-Afgan mimarisinin mükemmel bir örneğidir - binanın güzel cephesini görmek için "arka" ya doğru yürüyün. Yakındaki kırmızı kumtaşı ve beyaz mermerin iki katlı sekizgen kulesi olan Sher Mandal, Humayun'un kütüphanesi ve nihayetinde ölüm tuzağı oldu: Dua çağrısını duyan Humayun, dik basamaklardan aşağı indi, düştü ve ölümüne düştü. Hoş öğleden sonraları, görünüşe göre bu alanlardaki her çalı, küçük bir gizlilik arayışı içinde bir çift genç sevgiliyi gizler.

Raj Ghat

Raj Ghat

Mahatma Gandhi, 30 Ocak 1948'de bir Hindu fanatiği tarafından vurulup öldürüldükten sonra, vücudu Yamuna Nehri kıyısında yakıldı; site, turistlerin ve hacıların aziz "Ulusun Babası" na saygılarını ödemek için huzurlu çim boyunca aktığı Raj Ghat adlı ulusal bir tapınak. Büyük bir avlunun merkezinde çiçeklerle süslenmiş ve Gandhi'nin son sözleri "Hai Ram!" (Aman Tanrım!). Sonsuz bir alev kafasında yanar. Türbeyi çevreleyen kumtaşı duvarlar, Tamil, Malayalam, Nepalce, Urduca, İspanyolca, Arapça ve Çince de dahil olmak üzere çeşitli dillere çevrilen Gandhi tarafından yazılmış pasajlarla yazılmıştır. Raj Ghat'ın yakınında, iki suikast edilmiş devlet başkanı Indira Gandhi ve oğlu Rajiv'in (Mohandas ile ilişkisi yok) ölü yakma yerleri var.

11 Nisan 2020 Cumartesi

Dolphin Coast ve Drakensberg, Güney Afrika

Dolphin Coast

Dolphin Coast

Durban'ın yaklaşık bir saat kuzeyinde, Dolphin Sahili (Kuzey Sahili) Hint Okyanusu'nun ılık suları boyunca uzanır, cankurtaranlar ve köpekbalığı ağlı plajları onu popüler bir tatil seçeneği haline getirir. Kuzeyde Tugela Nehri ve güneyde Zimbali ile çevrili olan Ballito, Chaka’nın Kayası, Salt Rock, Sheffield Plajı, Blythedale ve Zinkwazi'dir. KwaDukuza, Shakaskraal ve Sheffield'de dört mükemmel golf sahasına, bir timsah çiftliğine, kültürel köylere ve tarihi Hint, İngiliz ve Zulu bölgelerine kolayca erişilebilir.

Büyük alışveriş merkezleri Ballito'ya girişte yer almaktadır. Gateway Alışveriş Merkezi ve La Lucia alışveriş merkezleri arabayla sadece 15 dakikalık mesafededir. Otellerden kamp alanına kadar her türlü konaklama seçeneği mevcuttur ve bir dizi restoran mevcuttur.

Kültür ve tarih, Dolphin Coast'ta yaşamın ayrılmaz bir parçasını oluşturur. Hint, Zulu ve sömürge kültürlerinin hepsi Sheffield'daki The Kingdom'daki bir mülkte araştırılabilir. KwaDukuza / Stanger'daki Kral Shaka Anıtı'nı, Dukuza Müzesi'ni veya Groutville'deki Nobel Barış Ödülü sahibi Şef Albert Luthuli'nin mezarını ve evini ziyaret edebilirsiniz. Shakaskraal ve KwaDukuza / Stanger bölgesinde de birçok tapınak ve cami bulunmaktadır.

Drakensberg

Drakensberg

Afrikalılar onlara Drakensberg: Ejderha Dağları diyorlar. Zulus için onlar uhahalamba (Ooka-hlamba olarak telaffuz edilir) - "Mızrak Bariyeri" dir. Her ikisi de Natal otlaklarından yükselen ve Lesoto dağ krallığını koruyan doğal bir kale oluşturan bu kaya duvarı için uygun açıklamalar. Buraya büyük bir oyun veya çok fazla oyun için gelmemenize rağmen, Güney Afrika'da hem doğal hem de kültürel cazibe merkezleri için tanınan ilk Dünya Mirası Sitesini ziyaret etmeye değer. Dünya.

Mümkünse baharı (Eylül ve Ekim) veya sonbaharın sonlarını (Nisan-Haziran sonu) Berg ziyaretinizi planlayın, çünkü yaz Berg'i en yeşil olarak görmesine rağmen yılın en sıcak ve en ıslak zamanıdır. Şiddetli öğleden sonra fırtınalar ve dolu fırtınalar neredeyse günlük bir olaydır. Kışın dağlar yemyeşil paltolarını kaybeder ve kahverengiye döner. Vadilerde, çoğu tatil yerinin kış mevsimlerinde, genellikle güneşli ve hoş olsa da, bazen bulutlu, rüzgarlı koşulların eşlik ettiği soğuk enstantane olabilir. Ancak geceler serindir ve gece boyunca dağlara veya kampa tırmanmayı planlıyorsanız bol miktarda sıcak kıyafet almalısınız. Yüksek kotlarda kar yaygındır.

5 Nisan 2020 Pazar

Johannesburg Bilinmeyen Yerler

Johannesburg Tswaing Krateri Müzesi

Johannesburg Tswaing Krateri Müzesi

Büyük Tswaing göktaşı krateri yaklaşık 220.000 yıl önce kuruldu. Bugün bölge 240 kuş türü, zebra, impala, kudu, steenbok, sürüngenler ve hatta daha fazla ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan bir doğa rezervidir. Daha fazla bilgi edinmek için kraterin eko müzesine göz atın. Üç saatlik rehberli turda krater yürüyüşü ve bilgilendirici bir konuşma bulunmaktadır. Kendi kendine rehberli tur seçenekleri de mevcuttur. Tuzlu krater gölünde yaşadığına inanılan efsanevi yılan nedeniyle site geleneksel şifacılar için büyük önem taşımaktadır. Piknik masaları ve rustik konaklama birimleri de mevcuttur.

Johannesburg Birlik Binaları (Union Buildings)

1901'de inşa edilen bu etkileyici krem ​​kumtaşı kompleksi - hükümetin idari şubesine ev sahipliği yapan - Güney Afrika'nın en saygın mimarlarından biri olan Sir Herbert Baker tarafından tasarlandı. Bu onun başyapıtı ve Yeni Delhi'deki Parlamento Binalarına çok benziyor ve burada çalışmaya başladı. Kompleks, bir şekilde güzel çalışan bir İtalyan kiremit çatısı, Cape Dutch mimarisinden esinlenen ahşap kepenkler ve Rönesans sütunları gibi bir stilleri bir araya getiriyor. Savaş anıtları ve eski başbakanların heykelleri ile kaplı teraslarda geniş resmi bahçeler yamaca doğru iner. Binaya halka açık bir erişim yoktur, ancak bahçeler piknik öğle yemeği için mükemmeldir.

Wonder Cave

Johannesburg Harika Mağara (Wonder Cave)

Wonder Cave, 50 metre yüksekliğe kadar sağlam dikit ve sarkıt ve oluşumlara sahip büyük bir tek odalı mağaradır. Bir asansör düzenli olarak rehberli turlar alır, ancak maceracı hissediyorsanız rappel yapabilirsiniz (sadece önceki düzenleme ile). 20 yaş ve üzeri gruplar akşam turları için rezervasyon yaptırabilir.

31 Mart 2020 Salı

Kahraman Şehir Volgograd

Volgograd Hakkında

volgograd



Rusya'nın Güney Federal bölgesinin bir parçası olan Volgograd Bölgesi'nin bir merkezidir. Volgograd bölgesi, aynı zamanda Güney Rusya'nın kapısı olan olumlu bir stratejik konuma sahiptir. Astrakhan, Voronezh, Saratov Bölgesi ve Kazakistan ve Kalmıkya cumhuriyetleri ile sınır komşusudur. Şu anda Volgograd'da 100'den fazla milliyet yaşıyor. Volgograd'da iklim şiddetli ve kıtasaldır. Haziran ayında sıcaklık sıfırın üstünde 36-42 derece ve kışın - sıfırın altında 15-20 derece. Kural olarak, kış Kasım ayında başlar ve 130-150 gün boyunca devam eder. Bahar genellikle uzun değildir ve Mart veya Nisan aylarında başlar. Yaz genellikle sıcak geçer. Yani burada tüm Rus hava mevsimlerini deneyebilirsiniz!Volgograd sağ Volga bankasında bulunmaktadır. Şehir nehir boyunca yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Modern Volgograd büyük ölçekli bir sanayi merkezidir. Burada yakıt, metalurji, kimya, petrol, mühendislik endüstrisi, ağaç ve gıda endüstrisi gibi çıkarıcı endüstriler geliştirilmiştir.




Mamaev Tepesi 

mamaev

Şehrin ana bölgesine hakim olan Mamaev Tepesi haritalarda Yükseklik 102,0 olarak işaretlenmiş ve Stalingrad cephesinin savunma sistemindeki ana zincirdi. Ayrıca Volga bankaları için mücadelede anahtar pozisyon olduğu ortaya çıktı. 1942 yılının son aylarında şiddetli savaşlar oldu. Tepenin zemini bombalar, füzeler ve mayınlar tarafından sürülmüştü. Tam burada, Mamayev Tepesi bölgesinde, 2 Şubat 1943'te Stalingrad Savaşı bitti. Volgograd kahraman kentinin simgesi haline gelen "Anavatan" heykeli olan dünyaca ünlü anıt Mamaev Tepesi'nde 1967'de açıldı.