31 Ocak 2020 Cuma

Moskova Anıtları

Moskova Meçhul Asker Anıtı

Moskova Meçhul Asker Anıtı

II. Dünya Savaşı'nda Rus zaferinin Almanya'ya karşı 22'nci yıldönümü olan 9 Mayıs 1967'de adanmış olan Alexander Garden'daki bu kırmızı granit anıt, 1941 sonbaharında Alman'ı durduran kimliği belirsiz bir Sovyet askerinin cesedini içeriyor. Moskova'nın hemen dışındaki Kryukovo köyüne saldırı. Mezarın sağında altı "kahraman şehirden" toprak tutan altı urn var, bu da inatla Alman saldırısına direndi: Odessa, Sivastopol, Stalingrad (mevcut Volgograd), Kiev, Brest ve Leningrad (şimdi St. Petersburg) . Muhtemelen, yılın hangi saatinde ziyaret ederseniz edin, en az bir düğün partisi göreceksiniz. Tam düğün regalia'daki genç çift, arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte, evlendikten, çiçek bırakıp yol boyunca fotoğraf çektikten sonra genellikle burada durur. Meçhul Asker Mezarı'nın hemen dışındaki gri dikilitaş, 1918'de Bolşevik Devrimi'ne katkıda bulunan Marksist teorisyenleri anmak için kuruldu. Romanov hanedanlığının 300. yıldönümü onuruna üç yıl önce ortaya konan bir dikilitaştan yaratıldı.

Moskova Tropinin Müzesi

Moskova Tropinin Müzesi

Müze koleksiyonu serf sanatçısı Vasily Tropinin (1776-1857) ve çağdaşlarının minyatürlerini ve portrelerini içeriyor. Güzel dönem odaları ve kalıcı resim koleksiyonu, artık çoktan gitmiş olan Moskova'ya ilginç bir bakış sunuyor.

Moskova Çar Çanı

Dünyanın en büyük çanı aynı zamanda dünyanın en sessiz zili: asla bir kez basmadı. 1730'larda görevlendirilen çan, hâlâ kullanımdayken hasar gördü. Ağırlığı 200 tonun üzerindedir ve 20 feet yüksekliğindedir. Dışarıdaki kısmalarda Çar Alexei Mikhailovich ve Çarina Anna Ivanovna gösteriliyor.

29 Ocak 2020 Çarşamba

Moskova Müzeleri

MOSKOVA MODERN SANAT MÜZESİ

1999'da Moskva Nehri üzerindeki muazzam Peter heykeli ile tanınan tartışmalı heykeltıraş Zurab Tsereteli tarafından kurulan koleksiyon, aniden çağdaş sanatla süslenmiş bir şehirde saygı kazanıyor. Picasso ve Dalí'nin ve özellikle Rus avangard hareketinden sanatçılar tarafından yapılan eserler müzenin varlıklarının çekirdeğini oluşturuyor. Özel sergiler seçkin Rus émigrés'in retrospektiflerinden ilk koleksiyonlara, deneysel video sanatına, interaktif sergilere kadar uzanıyor. Müzenin ana binası restore edilmiş 18. yüzyıldan kalma bir konaktır, ancak şehir merkezinde de beş şube daha bulunmaktadır. Bir bilet sizi o gün için tüm şubelere kabul eder.

MOSKOVSKY GOSUDARSTVENNY

MOSKOVA DEVLET ÜNİVERSİTESİ (MOSKOVSKY GOSUDARSTVENNY ÜNİVERSİTESİ)

Rusya'nın en eski üniversitesi 1755 yılında Rus biliminin babası Mikhail Lomonosov tarafından kuruldu. Buradaki neoklasik binalar başlangıçta Matvei Kazakov tarafından 1786-93 yıllarında tasarlandı. 1812 yangından sonra 19. yüzyılın ortalarında yeniden inşa edilmiş ve süslenmiştir. Hukuk ve gazetecilik okulları hala bu mahallelerde bulunmaktadır. Üniversitenin ana kampüsü şehir merkezinin güneybatısında, sözde Stalin Gotik gökdelenlerinin en büyüğü olan Sparrow Hills (eski adıyla Lenin Hills) üzerindedir.

MOSKOVA MULTİMEDYA SANAT MÜZESİ

MOSKOVA MULTİMEDYA SANAT MÜZESİ

Özellikle Rus ve Avrupalı ​​sanatçıların etkileyici bir dizi tarafından modern sanat, fotoğraf, video ve heykel koleksiyonlarının sık sık değişmesi. Müze, Moskova Fotoğraf Evi ile birlikte işletiliyor ve genellikle konuk öğretim görevlileri, film prömiyerleri ve ustalık derslerine ev sahipliği yapıyor.

28 Ocak 2020 Salı

Moskova Şehir Turu

Moskova Varsayım Katedrali (Uspensky Sobor)

Moskova Varsayım Katedrali (Uspensky Sobor)

Bu hakim yapı, uzun yıllar Rusya'da geleneksel Rus mimarisini inceleyen İtalyan mimar Aristoteles Fiorovanti tarafından 1475-79'da inşa edilen Kremlin'in en eski yapılarından biridir. 1917 devrimine kadar, bu, çarların taç törenlerinin yapıldığı, başkent St.Petersburg'a transfer edildikten sonra da devam eden bir gelenek olan Rusya'nın ana kilisesiydi. Patrikler ve metropolitler burada büyülenmiş ve gömülmüştür.

Beş yaldızlı kubbe ile dolu olan katedral hem sade hem de ciddidir. Tören girişi Katedral Meydanı'na bakmaktadır; ziyaretçi girişi batı tarafındadır (solda). Başmelek ve Müjde katedrallerini ziyaret ettikten sonra, burada bir ortaçağ kilisesi için olağandışı geniş iç mekana çarpabilirsiniz. Işık, iki sıra dar pencereden içeri akar. Katedral, Vladimir Meryem'in ikonu (11. yüzyıldan kalma bir Bizans sanatçısının eseri), 12. yüzyılın St. George ikonu ve 14. yüzyıl Trinity ikonu gibi nadir antik tablolar içeriyor. Sağ köşedeki oyulmuş taht Korkunç İvan'a aitti ve en soldaki yaldızlı tahta taht tsarina'nın koltuğuydu. İkisinin arasında patriğin tahtı var.
Devrimden sonra kilise müzeye dönüştürüldü, ancak 1989'da büyük kilise tatillerinde dini hizmetler yeniden başladı.

Moskova Borovitskaya Kulesi

Moskova Borovitskaya Kulesi

Kremlin'in ana girişi 46 metreden (150 feet) fazladır. Tabanda bir kapı kalın duvarları deliyor ve hala eski asma köprü zincirleri için yarıkları görebilirsiniz. Kara Volgas (şimdi en üst seviye Mercedes ve BMW'lerle değiştirildi) bir zamanlar araç girişinden çırparak hükümet çalışanlarını işe aldı.

26 Ocak 2020 Pazar

Sagres,Portekiz

Sagres,Portekiz

19. yüzyılda, bu köy, sert, çorak bir arazinin ortasında, deprem kalıntıları üzerinde yeniden inşa edildi. Mimari olarak, bir kale dışında bugün çok az not var. Ancak Sagres'in birkaç altın plajı vardır ve Algarve'nin bu ucundaki su, yaz yüksekliğinde bile karşı uca göre daha ferahlatıcıdır.

Fortaleza de Sagres

Fortaleza de Sagres

Düşen dalgaların yukarısındaki muazzam bir savunma duvarı olan Sagres Kalesi'nin manzarası muhteşem. Masif duvarları ve siperleri, çocuklarla popüler olmasını sağlar. Bu alanın önemi, Akdeniz denizcilerinin Atlantik'in vahşi rüzgarlarından önceki son korunaklı liman olduğunu gördükleri M.Ö.4. Yerel dini geleneğe göre, 8. yüzyılın sonlarında, Zaragoza, St. Vincent şehitinin ölümlü kalıntıları burada yıkandı. Bu, 12. yüzyılın ortalarında kutsal alanın yıkılmasına kadar hacıları çeken bir Vincentine kültüne yol açtı. Kale 17. yüzyılda yeniden inşa edildi ve bazı tarihçiler Prens Henry'nin ünlü navigasyon okulunun yeri olduğunu iddia etseler de, Henry'nin okulunu Cabo São Vicente'ye inşa etmesi daha olasıdır. Ancak bu güçlü atmosferden uzaklaşmaz. Kesinlikle Venta da Rosa (Rüzgar Pusulası veya pusula gülü) Prens Henry dönemine aittir. Sadece 20. yüzyılda ortaya çıkarılan taş ve paketlenmiş topraktan yapılmış bu büyük dairesel yapı, kalenin hemen içindeki avluda yer almaktadır. Basit Graça Şapeli aynı yaştadır.

Sagres Baleeira Plajı

Bu küçük ve şirin plaj, Baleeira balıkçı limanının yanındadır. Kayalar ile noktalı ve oldukça çakıllı, kum en iyisi değil; Dahası, plaj oldukça rüzgarlı olabilir, yani bu, güneşlenme için en popüler plaj değildir. Yine de, limana girip çıkan balıkçı teknelerini oturmak ve izlemek için mükemmel bir mekandır. Kolaylıklar: yok. En iyisi: yalnızlık; gün batımı.

24 Ocak 2020 Cuma

Peniche,Portekiz

Peniche,Portekiz

Peniche

Kayalık bir yarımadanın Lee'sinde, Peniche, ince kesilmiş bilro danteliyle bilinen popüler bir yaz tatil köyü olan büyük bir balıkçılık ve konserve limanıdır. Bölgede seçim yapabileceğiniz çeşitli plajların yanı sıra yaz aylarında ziyaret edilebilecek Berlengas takımadalarının plajları ve balık avı bulunmaktadır. Peniche'nin önemli bir balıkçı limanı olmasının yanı sıra, yerli ve turistler, buranın özellikle sardalya gibi lezzetli taze balık ve deniz ürünlerinin tadını çıkarmak için en iyi yerlerden biri olduğunu biliyorlar. Dantel hayranları da, şimdi iyi donanımlı bir müzede sergilenen geleneksel bir zanaat olan Peniche renda de bilros'un yerel mağazalarında güzel örnekleri izlemek isteyecekler.

Peniche Berlengas

Peniche Berlengas

Peniche'deki liman, bir doğa rezervinin parçası olan ve balıkçılar ve dalgıçlar için favori bir yer olan altı adacık olan Berlenga takımadalarına geziler için bir başlangıç ​​noktasıdır. Adalar, birçok kuş ve deniz yaşamı için bir yuva ve göç yoludur. Grubun en büyüğü olan Berlenga Grande, güzel bir deniz feneri ve bölgeyi korsanlardan korumak için inşa edilen 17. yüzyıldan kalma bir kale olan Forte de São João Baptista'dır. Mağaralar da dahil olmak üzere adanın etrafında yollar vardır. Adaları sadece Mayıs ortasından Eylül ortasına kadar tekneyle ziyaret edebilirsiniz; en büyük tekne şirketi Viamar (262 / 785646www.viamar-berlenga.com), yaz boyunca her gün Cabo Avelar Pessoa'da gidiş-dönüş seferleri düzenliyor. Deniz genellikle pürüzlüdür, bu nedenle koltuklarınızın altındaki kova sıraları tarafından endişelenmeyin. Bir gecede ana adada kamp yapabilir veya önceden rezervasyon yaparsanız bile kalede kalabilirsiniz (şartlar temel olsa da). Adanın bir restoranı ve barı vardır; 2015 yılında hizmete giren küçük bir konukevi ve bir ziyaretçi merkezi de bulunmaktadır.

23 Ocak 2020 Perşembe

Obidos Rehberi

Obidos Buda Eden

Obidos Buda Eden

Estbidos'un yaklaşık 10 dakika güneyinde, kırsal Estremadura'da bulacağınız son şeyden, bu peyzajlı "Barış Bahçesi", 2001 yılında Bamiyan'ın dev Budalarından Afganistan Taliban'ın yıkımından esinlenmiştir. burada çoğaltılır. Çeşitli şekil ve büyüklükteki Budalar çimler ve çevresindeki ormanların yanı sıra Çin'in eski Terracotta Ordusu'ndan oyulmuş kapılar, ejderhalar ve yüzlerce figürün yanı sıra. Önde gelen çağdaş sanatçıların heykelleri de var. Her şey hakkında dolaşmak ve ilham almak için güzel bir yer yapar. İyi Portekiz yemekleri sunan bir kantin (Asya sizi büyülerse, arabayla beş dakika uzaklıkta olan Supatra, zevkinize daha fazla olabilir) ve bitişik QuintadosLoridos mülkünden şarap satan bir dükkan var. Tatiller (en az altı kişi) hafta içi düzenlenebilir. Edenbidos'tanBuddha Eden'e ulaşmak için Carvalhal çıkışına girin ve işaretleri takip edin; A8'in dışında. 

Obidos Santa Maria Kilisesi

Obidos Santa Maria Kilisesi

17. yüzyıl sanatçısı Josefa de Obidos, kasabaya küçük bir çocuk olarak geldi ve 1684'te ölümüne kadar burada yaşadı. Çalışmalarının bir kısmını, 8. yüzyılda bir Visigoth tapınağı olan azulejo kaplı Aziz Mary Kilisesi'nde görebilirsiniz. yüzyıl. Kilise RuaDireita'nın bir meydanında. Hemen yanındaki kapı, yerel sanatçı ve tiyatro tasarımcısı Abílio de Mattos e Silva'nın çalışmalarına adanmış küçük ve şirin bir müzedir.

Obidos Uluslararası Piyano Haftası

Uzun süredir devam eden ObidosUluslararası Piyano Festivali, iki haftalık en kaliteli piyano müziğinin yanı sıra yeni yetenekler için ustalık dersleri sunuyor. Konserler, kasabanın ana kapısı tarafından kompakt Casa da Música'da sahnelenir ve - ve kasabanın küçük boyutu göz önüne alındığında, konaklamanız sırasında bir yıldız sanatçıyla omuzlarınızı ovuşturmaya son verebilirsiniz.

22 Ocak 2020 Çarşamba

Coimbra Görülecek Yerler

Coimbra Rua Quebra Costas

Coimbra Rua Quebra Costas

Bu, Baixa bölgesi ile Sé Velha arasındaki ana yaya bağlantısıdır. Sokak adı "geri kırıcı" anlamına gelir (bu dik eğime kadar ağır bir yiyecek taşımaya çalışın ve neden uygun olduğunu anlayacaksınız). Her ayın ikinci cumartesi günü, sergiler ve konserler içeren bir sokak pazarının yanı sıra geleneksel el sanatları, yerel olarak üretilen gurme ürünleri ve unlu mamuller satan tezgahlara ev sahipliği yapıyor.

Coimbra Rua da Sofya

Bu geniş, işlek cadde, şehrin ana caddelerinden biridir. 16. yüzyılda geliştirilen Carmo, Graça, São Pedro ve Santa Justa kiliseleri de dahil olmak üzere birçok güzel dini eseri ile ünlüdür. Caddenin tamamı ulusal bir anıt olarak sınıflandırılmıştır.

Coimbra Sé Nova (Yeni Katedral)


17. yüzyıl Cizvit katedrali, Roma'daki barok Il Gesù kilisesinden sonra, günün birçok kilisesinde olduğu gibi desenlenmiştir. Moda klasik temizlikten florid barokluğuna dönüştüğü için bir yüzyıl sürdü ve iki farklı stil gösteriyor. Sé Velha'dan (Eski Katedral) karşıya geçen yaldızlı sunaktan kara tahta koro tezgahlarına kadar ahşap işleri özellikle değerlidir. Her ikisi de 18. yüzyıla tarihlenen bir çift organ var. Kilise, Pombal Markası tarafından Cizvit Tarikatının kaldırılmasından 13 yıl sonra 1772'de yerel katedral oldu. Ayrıca mütevazı bir müze de var.

21 Ocak 2020 Salı

Funchal, Portekiz

Funchal

Kolonistler Temmuz 1419'da Madeira'ya vardıklarında, yerleştikleri vadi parlak sarı rezene veya Portekizce funcho kütlesiydi. Bugün pastoral alanlar gitti ve onların yerini alan topluluk, kendi kendini yöneten adanın hareketli iş ve siyasi merkezidir. Funchal, oteller, restoranlar, barlar, kafeler, olağanüstü sahil ve yamaç manzaraları ve tabii ki Madeira şarabı sayesinde adadaki her büyüklükte ve turizminin büyük bir üssü.

Funchal, Portekiz

Tropikal bitki örtüsüne rağmen, Funchal’ın merkezi kesinlikle Portekizli hissediyor, ancak 16. yüzyılın ortalarında Portekizli Prenses Princess Catherine'in İngiltere Kralı II. Charles ile evlenmesinin bir dayanağı olan ağır bir İngiliz etkisi var. Evlilik sözleşmesi İngilizlere Madeira'da yaşama hakkı ve değerli ticari tavizler verdi. Charles da Madeirans'a İngiltere ve kolonilerine şarap satmak için özel bir franchise verdi. Adanın şarap patlaması birçok İngiliz ailesini Funchal'a çekti ve mavi kanlı birçok Avrupalı ​​ve George Bernard Shaw ve Winston Churchill gibi ünlü tatilciler ılıman kışların tadını çıkarmak için paketi takip ettiler.

Funchal Antiga Alfandega (Eski Gümrük)

Funchal Antiga Alfandega (Eski Gümrük)

Görkemli Eski Gümrük Binası, Madeira parlamentosuna (halka kapalı) ev sahipliği yapmaktadır. Buradan Portekiz milletvekili olan ancak anakara illerinden daha fazla özerkliğe sahip olan adayı yönetiyor. Binanın orijinal 16. yüzyıl Manueline stiline, neredeyse uzak Lizbon'u düzleştiren yıkıcı 18. yüzyıl depremini izleyen yenileme çalışmaları sırasında barok dokunuşlar verildi.

20 Ocak 2020 Pazartesi

Lizbon Asansörleri ve Sintra Festivali

Lizbon Zafer Asansörü

Lizbon Zafer Asansörü

Bairro Alto'ya en iyi yaklaşımlardan biri, 1888'de Avçada da Liberdade'nin batı tarafında, Praça dos Restauradores yakınında açılan bu füniküler demiryolu ile. Sarp bir tepe üzerinde yükselir ve kaleye ve Alfama'ya bakan bir bakış açısı olan São Pedro de Alcântara Miradouro'ya ulaşmak sadece bir dakika sürer.

Lizbon Santa Justa Asansörü

1902'de Eiffel altında okuyan Raul Mésnier tarafından inşa edilen Santa Gusta Asansörü, Gotik tarzda bir kulenin içinde, Lizbon'un daha olağanüstü yapılarından biridir. Yüksek sezonda kuyruklar genellikle sinir bozucu bir şekilde uzundur, ancak tepeye kadar keyifli bir yolculuk. Üst kattaki asansör bölmesinin dışına çıktıktan sonra, Largo do Carmo'ya giden patikaya binebilir veya Baixa bölgesinin manzarasını görmek için yapının en üstündeki miradouroya merdiven çıkabilirsiniz. ötesinde. Teknede satılan dönüş bileti miradouroya erişim içerir, ancak 5 € değerinde kötü bir değerdir - 24 saatlik bir Carris toplu taşıma kartı 6 € 'dur ve Lizbon'un tüm asansörlerinde, otobüslerde, tramvaylarda ve metrolarda geçerlidir. Toplu taşıma kartını kullanırken bakış açısına erişim için ekstra 1,50 € ücret uygulanır, ancak Lizbon Kart kullanırken fiyata dahildir.

Lizbon Sintra Festivali

Lizbon Sintra Festivali

Sintra'nın müzik ve dans festivali yaz başlarında (genellikle Mayıs veya Haziran aylarında) Centro Cultural Olga Cadaval'da ve Sintra ve Queluz çevresindeki birçok saray ve bahçede gerçekleşir: Palácio Nacional de Sintra, Pena Sarayı, Quinta da Regaleira, Quinta da Piedade, Palácio de Seteais ve Queluz Sarayı. Olga Kadaval Kültür Merkezi'nde Gulbenkian Senfoni Orkestrası ve Gulbenkian Bale şirketi ve diğer uluslararası gruplar sahne alıyor. Seteais Sarayı'nın bahçeleri, açık hava bale ve klasik müzik performanslarıyla ünlüdür. Biletler çevrimiçi olarak veya AskMe Sintra ve AskMe Lizbon turizm danışma ofislerinden satın alınabilir.

19 Ocak 2020 Pazar

Lodz, Polonya

Lodz, Polonya

Lodz

Łódź (kabaca "wooch" veya "woodge" olarak telaffuz edilir), son 200 yılda hızla büyüyen nispeten küçük bir şehirdir - küçük bir köyden ülkenin en büyük şehirlerinden birine. Gelişimi, 19. yüzyılda tekstil endüstrisi patlamasının doğrudan sonucuydu, bu nedenle takma adı "Polonya Manchester" idi. Łódź ayrıca "Polonya Hollywood'u" veya "Holly-Łódź" olarak da adlandırıldı - Andrzej Wajda, Roman Polański ve Krzysztof Kieślowski'yi eğiten ünlü Polonya film okulunun yeri.

Lodz EC1 Planetaryumu

EC1, 1907'den 2001'e kadar faaliyet gösteren Łódź'daki en eski elektrik santraliydi. Kapatılmasından bu yana, şehrin tam merkezindeki bu post-endüstriyel alan ikinci bir hayat aldı ve yaklaşık on yıl boyunca değişmeye ve gelişmeye devam edecek. 2016 yılında, yepyeni planetaryum, piyasaya sürülmeye hazır bir grup uzay roketi gibi görünen binalardan birinde kapılarını açtı. Planetarium, bölge için daha büyük bir yeniden geliştirme projesinin sadece bir parçasıdır.

Lodz Ulica Piotrkowska

Lodz Ulica Piotrkowska

Łódź'nun ana bulvarı mağazalar, kafeler, sinemalar, galeriler, barlar ve kulüplerle doludur. Ve 19. yüzyılın ortalarında ormanların içinden geçen bir yol olduğunu düşünmek. Bugün Piotrkowska, Avrupa'nın en uzun caddesidir (en uzun kesintisiz bina hattıyla), ancak yürümekten bıkarsanız, her zaman bir çekçek veya "retro bir tramvay" alabilirsiniz. Cadde boyunca, ünlü Polonyalıların gerçek boyutlu heykelleri olan banklar bulacaksınız: şair Julian Tuwim, romancı Władysław Reymont ve piyanist Artur Rubinstein. 2015 yılından bu yana, 3 numaralı avlu olan Passage of the Rose, Polonyalı sanatçı Joanna Rajkowska'nın paramparça aynalarından yapılmış bir enstalasyona sahip. Çok daha fazla - ve çok güzel cepheler sonra - serin barlar, mağazalar ve tasarımcı stüdyolarının bir bölgesi olan 138/140 numaralı telefondan OFF Piotkowska'ya ulaşırsınız.

18 Ocak 2020 Cumartesi

Krakow da Bir Gezi

Krakow Remuh Sinagogu

Krakow Remuh Sinagogu

Bu 16. yüzyıl sinagogu hala ibadet için kullanılıyor ve adını kurucusunun oğlu olan sinagoga bağlı mezarlığa gömülen Rabbi Moses Isserles'den alıyor. Yahudi cemaati tarafından 1533'ten 1799'a kadar kullanılan bu, Avrupa'daki iyi korunmuş tek Rönesans Yahudi mezarlığıdır. (Birçok eski mezar taşı içeren ulica Miodowa'da yeni mezarlık 1800 yılında kuruldu.) Bugün Aşkenazi geleneğindeki bu sinagog yine yerel Yahudi cemaati ve ziyaretçiler için bir dua yeri olarak hizmet ediyor. Ziyaretçiler saygısızlık eden bir baş giymelidir.

Krakow Tempel Sinagogu

19. yüzyıl Reformlu Tempel Sinagogu, vitray pencerelerle tamamlanmış çarpıcı, eklektik bir dekora sahiptir. Yerel Yahudi Topluluğunun bakımı altında, ünlü Yahudi Kültür Festivali'nin mekanlarından biridir.

Krakow Sukiennice 19.Yüzyıl Polonya Sanat Galerisi

Krakow Sukiennice 19.Yüzyıl Polonya Sanat Galerisi

Adam Mickiewicz heykeli, Ana Pazar Meydanı'nın ortasındaki Rönesans Kumaş Salonu'nun doğu girişini işaret ediyor. Gotik kemerler 14. yüzyıldan kalmadır, ancak 1555'teki bir yangından sonra üst kısım Rönesans tarzında yeniden inşa edilmiştir. Zemin kattaki iç pasajlar hala tüccarların standlarını elinde tutuyor, şimdi çoğunlukla yerel el sanatları ve geleneksel hediyelik eşyalar satıyor. Aydınlanma Çağından İzlenimciliğe ve Sembolizmin başlangıcına kadar, Sukiennice'in birinci katındaki bu galeri, Polonya sanatında 18. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başları arasındaki en önemli hareketleri ve stilleri sergiliyor. Tarihe ilgi duyanlar bunu çok açık bir şekilde tasvir edeceklerdir: Polonya krallarının portrelerinde veya Jan Matejko ("Prusya Saygısı") ve Henryk Siemiradzki'nin ("Nero'nun Meşaleleri") anıtsal kanvaslarında. Atmosferik doğa sahneleri, portreler ve alegorilerin eksikliği yoktur; Władysław Podkowiński tarafından tartışmalı (o zaman) "Ecstasy" dikkat edin. Belki de koleksiyonda yer alan en ilginç ressam Romantik "Somosierra" in yazarı Piotr Michałowski. Görünüşe göre Picasso'nun kendisi Michałowski'nin çalışması için en yüksek övgüye sahipti.

16 Ocak 2020 Perşembe

Varşova Şehir Gezisi

Varşova Ujazdow Parkı

Varşova Ujazdow Parkı

Bu resmi bahçenin girişinde, kapının hemen içinde, hala faaliyette olan 19. yüzyıldan kalma bir tartı kabini var. Kum, salıncak ve kaydıraklı küçük çocuklar için iyi donanımlı bir oyun alanı da bulunmaktadır.

Varşova Lazienki Parkı

Kral Słanisław August Poniatowski tarafından 18. yüzyılın sonlarında yaptırılan 180 dönümlük bu park, Kraliyet Rotası'na paralel olarak Vistula tırmanışı boyunca ilerliyor. Odak noktası muhteşem neoklasik Pałac Łazienki'dir, ancak başka birçok cazibe merkezi vardır. Parkta dolaşan tavus kuşları ve Polonya'da Barbara'nın bir küçültücü olan "Basia" adına cevap veren hassas kırmızı sincaplara bakın. Tabii ki, bir sincabı yaklaşmaya ikna etmenin en iyi yolu elinizde biraz fındık bulundurmaktır. İenazienki Parkı'ndaki en sevilen yerlerden biri, besteciyi tipik bir romantik pozda gösteren akan söğüt ağacının altındaki bir heykel olan Pomnik Fryderyka Chopina (Chopin Anıtı). Yaz aylarında her Pazar öğleden sonra Chopin'in piyano müziğinin açık hava konserleri düzenlenmektedir.

Varşova Belvedere Sarayı

Varşova Belvedere Sarayı

18. yüzyılın başlarında inşa edilen saray, 1818 yılında Rusya'nın büyük valisi Konstantin Polonya tarafından neoklasik tarzda yeniden inşa edildi. 1994 yılına kadar Polonya cumhurbaşkanının resmi ikametgahıydı - ve yine 2010'dan beri. Şimdi bina bazı gala devlet günleri ve yaz Chopin festivali sırasında bazı gösteriler için kullanılıyor. Belvedere Sarayı, ienazienki Parkı'nın ana kapılarının hemen güneyinde yer almaktadır. Ziyaretçilere açık değil.

15 Ocak 2020 Çarşamba

Kristiansand Gezisi

Kristiansand

Kristiansand

Takma adı "Sommerbyen" ("Yaz Şehri"), Norveç'in beşinci büyük şehri 78.000 nüfusa sahiptir. Norveçliler güneş batırılmış plajları ve güzel limanı için buraya geliyor.

Efsaneye göre, 1641'de Kral Hıristiyan IV, Kristiansand'ın dört köşesini bastonuyla işaretledi ve bu çerçevede geniş caddelerin ızgarası döşendi. Kvadraturen adı verilen şehir merkezi, çok sayıda yangından sonra bile ızgarayı hala koruyor. Kuzeydoğu köşesinde, Avrupa'nın en büyük alçak, bağlantılı ahşap ev yerleşimlerinden biri olan Posebyen yer almaktadır. Yaz aylarında her cumartesi burada bir pazar var. Fisketorvet (balık pazarı), kasabanın ızgarasının güney köşesinde, hemen denizde.

Kristiansand Cannon Müzesi

Kristiansand Cannon Müzesi

Kristiansand Kanonmuseum'da işgalci Almanların II. Dünya Savaşı sırasında toplandıkları topları görebilirsiniz. 15 inçlik bir kalibre ile topun Danimarka'ya doğru mermi atış yapabildiği söyleniyordu. Bunkerlerde ilgili askeri malzemeler sergileniyor. Bu küçük müze bir mücevher olduğunu. Çocuklar bahçede koşmayı severler, ancak her yerde korkuluk olmadığı için onlara dikkat edin.

Kristiansand Hayvanat Bahçesi ve Eğlence Parkı

Norveç'in en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Dyreparken Kristiansand aslında bir su parkı (mayo ve havlu getir) dahil olmak üzere beş ayrı park; ormanlık bir park; bir eğlence parkı; Bir tema parkı; ve kurtlar, kar tilkileri, vaşaklar ve elkler gibi İskandinav hayvanları için bir muhafaza içeren bir hayvanat bahçesi. Tema parkı Kardemomme By (Kakule Kasabası), Norveçli illüstratör ve yazar Thorbjørn Egner tarafından bir kitap için adlandırılmıştır. Hayvanat bahçesinde "Afrika'm" sergisi, zürafalar ve zebralar gibi yerli savana hayvanları gözlemleyerek bir köprü boyunca ilerlemenizi sağlar. Park, şehrin 11 km (6 mi) doğusundadır.

14 Ocak 2020 Salı

Oslo Müzeleri

Oslo Ibsen Müzesi

Oslo Ibsen Müzesi

Diğer klasik oyunların yanı sıra A Doll's House, Ghosts ve Peer Gynt ile tanınan ünlü Norveçli oyun yazarı Henrik Ibsen, 1906'daki ölümüne kadar son yıllarını burada ikinci kattaki dairede geçirdi. Her sabah Ibsen'in karısı Suzannah, yabancı gazeteleri okumak ve bir bira bardağı içmek için Büyük Kafe'ye gitmesine izin vermeden önce edebi efsaneyi yazmaya teşvik ederdi. Çalışması, ruhuna çarpıcı bir bakış attı. Ibsen'in kocaman ve yoğun portreleri ve İsveçli arşivcisi August Strindberg orada karşımıza çıkıyor. Eğer dairesini görmek istiyorsanız zorunlu olan rehberli turlar, iyi huylu ve eğlenceli Ibsen bilginleri tarafından yönetilmektedir. Kapanmadan önce son bir saat olmak üzere saatte çalıştırılırlar. Turdan sonra müzenin Ibsen'in çizimleri ve resimleri sergisini ve dergiler için yaptığı bazı yazıları ziyaret edebilirsiniz.

Oslo Munch Müzesi

Norveç'in en ünlü sanatçısı Edvard Munch, 1944 yılında öldüğünde muazzam eser koleksiyonunu (yaklaşık 1.100 resim, 3.000 çizim ve 18.000 grafik eser) şehre miras bıraktı. Müze, en büyük koleksiyonu barındıran sanatsal dehasının bir anıtıdır. ve değişen sergiler düzenliyor. Munch, en iyi bilinen resmi olan Scream'in dört farklı versiyonunu boyadı ve bunlardan biri burada sergileniyor. Munch efsanesinin çoğu sanatçıya sıkıntılı, öfkeli bir adam olarak odaklanırken, daha sonra kariyerinde daha iyimser temalara bu kötümser ve karanlık yaklaşımdan uzaklaştı.

Oslo Kon-Tiki Müzesi

Oslo Kon-Tiki Müzesi

Müze Norveç'in en ünlü 20. yüzyıl kaşifini kutluyor. Thor Heyerdahl, 1947'de ilk Polinezyalıların Amerika'dan geldiği teorisine ağırlık vermek için balsa salı Kon-Tiki'de Peru'dan Polinezya'ya bir yolculuk yaptı. İkinci teknesi Ra II, bir saz teknesinin Columbus'tan önce Batı Hint Adaları'na ulaşmış olabileceği teorisini test etmek için kullanıldı. Müzede ayrıca bir film odası ve Peru, Polinezya ve Paskalya Adaları'ndan eserler var.

13 Ocak 2020 Pazartesi

Belfast Mimari Güzel Mekanlar

Belfast Belediye Sarayı

Belfast Belediye Sarayı

1898-1906 yılları arasında Portland taşından inşa edilen ve Londra'daki St.Paul Katedrali'ne göre modellenen bu Rönesans Revival tarzı yapı -Belfast merkezinin cynosure- (şövalye olan ancak ücretini almak için dava açmak zorunda kalan) Brumwell Thomas tarafından tasarlandı. Girmeden önce, Kraliçe Victoria'nın heykellerini ve 26 Ocak 1942'de şehre inen ABD Seferi Gücünü onurlandıran bir sütun görmek için Donegall Meydanı'nda gezintiye çıkın - ABD Ordusunun Dünya Savaşı sırasında Avrupa'ya ilk gelen koşulu. II. Titanik'i anan bir anıt arazide duruyor ve 2012'de geminin batışının 100. yıldönümü için açılan bir Titanik anıt bahçesinde granit bir anıt açıldı. Alanın doğu tarafındaki anıt, trajedide ölen herkesin isimlerini listeler. Ön taraftaki porte cochere'nin altındaki binaya girin. Giriş bölümünden (tabanı fısıldayan bir galeri olan), 173 metre yüksekliğindeki Büyük Kubbe'nin yüksekliğine kadar olan manzara gözler için bir şölen. Karmaşık kemerler ve açıklıklar, vitray pencereler, İtalyan-mermer kakmalar, dekoratif sıvalar ve resimlerle, burası Belfast'ın en süslü kamusal alanı - İngiliz İmparatorluğu'nun gücüne gerçek bir saygı. 11 milyon sterlinlik bir restorasyondan sonra, modernleştirilmiş bina 21. yüzyıla getirildi ve Bobbin kafesine ve tarihi fotoğrafların Belfast'ın endüstriyel gelişiminin hikayesini anlattığı "Dev Waking" sergisine ev sahipliği yapıyor. Bir başka kalıcı sergi olan "No Mean City", interaktif ve fotoğrafik bir sergi, Thomas Andrews (Titanik'in tasarımcısı), şarkıcı Van Morrison ve futbolcu George Best dahil olmak üzere son 100 yılın 68 ilham verici insanını kutluyor. Avluda, Sorunlar sırasında öldürülen Belfast Kent Konseyi üyelerine 60 jetli bir çeşme ayrıldı. Binanın bir saatlik ücretsiz, rehberli turları mevcuttur. Zemin katta bir turist bilgilendirme noktası da bulunmaktadır.

Belfast Europa Hotel

Belfast Europa Hotel

Belfast'taki bir dönüm noktası olan Europa, sıkıntılar karşısında şehrin esnekliğine bir anıt. Batı Avrupa'nın en bombalanan oteli, 1970'lerin başında başlayan IRA tarafından 11 kez hedeflenmiş ve her seferinde yenilenmiştir; bugün patlayıcı geçmişine dair hiçbir işaret göstermiyor. Gerçekten de, bu sicil kaydında bile, Başkan Bill Clinton ve eşi Hillary, 1995 ziyaretleri sırasında bir gece ziyaret için oteli seçti - 24 saat boyunca telefonlara "Beyaz Saray Belfast, size yardımcı olabilir miyim?" Başkanın odasına şimdi Clinton Süiti deniyor ve başkanlık ziyaretinden hatıra içeriyor. Otelin 40. yıldönümünü anmak için 2011 yılında fotoğrafik bir zaman çizelgesi eklendi ve halka açık alanlar 2015 yılında yenilenmiştir.

12 Ocak 2020 Pazar

Utrecht, Hollanda

Utrecht, Hollanda

Utrecht Rehberi

Hollandalı tek papa Adrian VI'nın doğduğu yer olan Utrecht, 7. yüzyıldan beri güçlü bir piskoposluk merkezi ve hala önemli bir dini merkez. İlk olarak Romalılar tarafından yerleşen Utrecht'in orijinal ihtişamı, kasabanın dini gücünün, merkezinde Dom (katedral) ile muazzam bir hayali haç noktasında dört kilisenin yapımında ifade edildiği 16. yüzyıla kadar uzanıyor. Utrecht'te Hollanda Cumhuriyeti 1579 yılında Utrecht Birliği'nin imzalanmasıyla kuruldu.

Utrecht, Hollanda

Utrecht Hakkında

Hollanda'nın en büyük üniversitesine ev sahipliği yapmanın yanı sıra, şehir o kadar çok meraka sahiptir - yüksek gevişli evler, büyüleyici su kapıları, hip dükkanlar, iddialı kafeler ve dolambaçlı kanallar - bir gezgin neredeyse en yoğun olanlardan biri olduğu için onu affedebilir ve Hollanda'da en modern. Utrecht bir milyon nüfusunun üçte birine sahiptir, ancak biraz daha küçük hissediyor. En merkezi nispeten kompakttır ve yürüyerek örtülmesi kolaydır ve dar, dolambaçlı sokaklar rulmanlarınızı kaybetmenize neden olsa da (iyi bir harita ile bile), yürüyüş hala yoludur. Gerçekten de, birçok sokak sadece yayalara ayrılmıştır ve Utrecht'in kalbi, özellikle merkezi alışveriş bölgesinden geçen Oudegracht (Eski Kanal) boyunca tarihle birlikte kırmızı kalır. Bu özellikle pitoresk kanal Hollanda'da, çekme yolunun iki seviyede olması olağandışıdır; yaz aylarında, birçok kafe ve restoranın masaları caddenin karşısında hem üst hem de alt seviyelerde (sadece ikinci yayalar) ve her iki tarafta dökülür - hepsi oldukça hızlı bir şekilde dolduğundan bir masayı paylaştırır.

11 Ocak 2020 Cumartesi

Amsterdam'dan 2 Özel Yer

Amsterdam Magere Brug

Amsterdam Magere Brug

Amsterdam'ın 60 artı çekmecelerinden en ünlü olanı Amstel ve çevresindeki bölgenin muhteşem manzaralarını sunmaktadır. İlk olarak 1660'larda Doğu Kanal Halkası'nın inşası sırasında inşa edildiği söyleniyor. Adının kökenleri hakkında birçok teori olsa da, en renkli Amstel'in karşı taraflarında yaşayan ve Hollanda geleneklerinin en büyüklerini paylaşmak için etkili bir yol isteyen iki kız kardeşin bir hikayesini anlatıyor: sabahın ortasında gezellige (sosyal olarak rahat) kahve Molası. "Büyücü" soyadını, ince fiziklerini veya muhtemelen cimriliklerini ifade ediyor olsun, asla bilemeyiz. Muhteşem bir şekilde aydınlatıldığında gece yürüyün. Dar orijinal köprünün birçok yerine geldi ve gitti; mevcut olan 1931 yılına dayanıyor, ancak 19. yüzyıl tasarımına çok benziyor.

Amsterdam NEMO Bilim Merkezi

Amsterdam NEMO Bilim Merkezi

1997'de açılan, dünyaca ünlü mimar Renzo Piano (Paris'teki Centre Pompidou'nun ortak yaratıcısı, diğer birçok önemli projenin yanı sıra) tarafından tasarlanan bu bakır kaplı bina, uluslararası bir mimari dönüm noktasıdır - bir geminin yayı gibi kavisli yeşil bir şekil Kuzey Amsterdam'a giden IJ Tüneli girişi üzerinden Çatı katındaki bir kafe ve teras bölgenin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Sadece manzara için görülmeye değer ama aynı zamanda özellikle çocuklar için bir bilim harikası haline getiren beş kat fantastik, uygulamalı, yüksek teknoloji eğlencesi var. Cazibe merkezleri zemin kattaki dev "baloncuklardan" Wonder Lab'deki deneylere ve Teen Facts gibi interaktif sergilere kadar uzanır.

10 Ocak 2020 Cuma

Monako ve Monte Carlo

Monako

Monako

Monako'nun Akdeniz'e doğru geniş, dik bir yarımada üzerindeki sansasyonel konumu, zenginleri ve ünlüleri çekmeye devam ediyor; limanı mega yatlarla parıldıyor ve gösterişli özellikleri neredeyse sürekli güneşe doğru açılı. Tahmin edebileceğiniz gibi, tüm bu parıltı ucuz değil. Yemek pahalı ve en mütevazı oteller bile yakındaki Nice veya Menton'da olduğundan daha pahalı. Tutumlu olanlar için Monako, tren ya da otobüsle harika bir günlük gezi yapar.

Monako Katedrali

Orta Çağ Monako'nun son sokaklarında kalan kalabalığı Prens Grace ve Prens Rainier III'ün mezarını içeren 19. yüzyıldan kalma Cathédrale de l'Immaculée-Conception'a ve 1500 yılında Louis Bréa tarafından boyanmış muhteşem bir sunaklara kadar takip edin.

Monte Carlo Kumarhanesi

Monte Carlo Kumarhanesi

Place du Casino, Monte Carlo'nun merkezi ve bahse girmekten hoşlanmasanız bile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Kumarhanenin altın yapraklı ihtişamına, ümit dolu tur otobüslerinden yaldızlı rokoko tavanının altında kaderi kışkırtmak için iniyor ve bazıları burada 100.000 frank kaybetmiş olan aktris Sarah Bernhardt gibi planlanandan çok daha fazla harcıyor. Saat 16: 00'dan sonra, saat 16: 00'da açılan özel arka odalarda ceket gerekmektedir. Pasaportunuzu getirin (18 yaşından küçükler kabul edilmez) ve dönem oyun odalarından herhangi birine girmek için 10 Euro'ya girişe dikkat edin (14.00'den itibaren açıktır). 10 € karşılığında tüm odalara erişim için kumarhaneyi mesai saatleri dışında (günlük 9-öğlen) ziyaret edebilirsiniz.

9 Ocak 2020 Perşembe

Giudecca, İtalya

Giudecca, İtalya

Giudecca Rehberi

Giudecca adasının adı bir sırdır. Olası bir 14. yüzyıl Yahudi yerleşiminden gelebilir veya giudicato'ya (sürgüne) mahkum olan 9. yüzyıl soyluları buraya gönderilmiştir. Cumhuriyet'in uzun ve lüks düşüşü sırasında zengin Venedikliler için bir zevk bahçesi haline geldi, ancak bugün işçi sınıfı Venediklilerin ve genellikle göçmen soyluların bir kombinasyonu ile dolu. Giudecca, Venedik'in muhteşem manzarasını sunmaktadır. Birkaç köprü sayesinde, gezinti yolunun tüm uzunluğu boyunca yürüyebilir, birkaç restorandan birinde dinlenebilir veya sadece atmosfere girebilirsiniz.

Giudecca'ya San Zaccaria'dan vaporetto Hattı 2 ile ulaşabilirsiniz. San Giorgio Maggiore'den sonra, hattın bir sonraki durakları sizi Giudecca durakları arasında Venedik'teki Zattere'ye geçerek Giudecca'ya götürüyor. Adanın geçmişi gizemle kaplanmış olabilir, ancak bugün alabildiğiniz kadar yeryüzüne düşüyor ve önemli bir soylulaştırmaya rağmen, kentin esasen birkaç işçi sınıfı mahallesinden biri olmaya devam ediyor. Hilton otelindeki çatı katındaki bardan Venedik manzarası (Molino Stucky - eskiden 19. yüzyıl un değirmeni idi) belki de San Marco'nun Campanile'sinden daha da muhteşem.

Giudecca Santissimo Redentore

Giudecca Santissimo Redentore
Giudecca Santissimo Redentore

1576 yılındaki bir veba, şehir nüfusunun yaklaşık üçte biri (Titian dahil) olmak üzere yaklaşık 50.000 kişiyi talep ettikten sonra Andrea Palladio'dan bir hatıra kilisesi tasarlaması istendi. Giudecca'nın Capuchin friarları, binanın inzivalarının sadeliğine uygun olması koşuluyla arazi ve hizmetlerini sundu. Palladio'nun ölümünden sonra 1592'de kutlanan Redentore (Palladio'nun dini tasarımdaki en yüksek başarısı olarak kabul edilir) bir kubbe ve bir çift ince, neredeyse minare benzeri çan kuleleri hakimdir. Aldatıcı basit, görkemli cephesi, aydınlık, havadar bir iç mekana yol açar. Hiçbir resim veya heykel notu yok, ancak iç mekanın uyumu ve zarafeti görülmeye değer.

Yüzlerce yıl boyunca, Temmuz ayının üçüncü hafta sonu, doge, 16. yüzyılın vebasını sona erdirdiği için Kurtarıcıya teşekkür etmek için burada bir hac yapardı. Etkinlik, tekneler, havai fişekler ve açık hava ziyafetlerinin yer aldığı favori bir Venedik festivali olan Festa del Redentore oldu. Yılın bir zamanı, Redentore'yu Zattere ile bağlayan geçici bir duba köprüsünde Giudecca'ya yürüyebilirsiniz.

8 Ocak 2020 Çarşamba

Fransa Hakkında Bilgiler

Fransa Bölgeleri

fransanın bölgeleri


Fransa ülkesinde 22 resmi bölge bulunmaktadır. Bu bölümlerin her biri bölümlere ayrılmıştır .Brittany ve Aşağı Normandiya'nın güney sınırında Pays-de la Loire'i bulacaksınız. Bu bölge, muhteşem plajların ve suların bulunduğu dramatik Atlantik sahili de dahil olmak üzere muhteşem manzaraya sahip muhteşem ve yemyeşil. 

Bu bölgede iklim sıcak yazlar ve ılıman kışlar ile en iyi sıcaklıkları sunar. Fransa'nın güney bölgesi popüler bir alandır. Son derece yoğun ve ülkenin en pahalı bölgelerinden biri. Ayrıca sıcak. Tüm bunlara rağmen ziyaretçiler bölgede sunulan manzaranın tadını çıkarmak için çok geniş bir yerden geliyorlar. Lavanta tarlaları güney bölgesinde popülerdir. Rhône-Alpler, Akdeniz kıyılarının kuzeyindedir. Herkesin bildiği Fransız Alpleri'ne ev sahipliği yapan tesis, turistlerin yanı sıra yerli halk için de popüler bir alandır. Bölge yıl boyunca mevcut göz kamaştırıcı tatil köyleri ile doludur ve bölgedeki olanlar kayak sıralamasında belirli bir favori olarak herhangi bir sayıda aktiviteden yararlanabilir. Bölgede dağlar, tıpkı güneybatıdaki Pirenelerde olduğu gibi bol miktarda bulunur.

Fransa Merkezi


Fransa'nın merkezi gerçekten kalbin yattığı yerdir. Huzurlu, sakin bir bölge. Auvergne, Fransa'nın kalbinde yer almaktadır ve hala ülkenin en az nüfuslu bölgelerinden biri olmaya devam etmektedir. Fransa'nın kalbindeki bölgelerde hiçbir sahil veya ulusal sınır yoktur. Limousin, Burgundy, Central Loire Valley hepsi burada. Bu bölgeler boyunca birçok göl vardır, bu da onu balık tutmayı sevenler için birinci sınıf bir alan haline getirir. 

Harika bir kadeh şarap yudumlamak isteyenler de bu bölgeye gelebilir. Burgundy, nefis yiyeceklerin yanı sıra şarabı sevenler için bir cennettir. Fransa'nın doğu bölgesinde Almanya, İsviçre, Belçika ve Lüksemburg'u sınırlayan bölgeleri bulacaksınız. Franche-Comte, muhteşem bir orman ve nehir manzarası ile karakterize edilmiştir. Açık havada harika olanlar bu bölgenin tadını çıkaracaklardır. Lehçede, mutfağında ve mimaride öne çıkan bu bölgede güçlü bir Alman etkisi var. Huzurlu ve güzel küçük kasabalar, yuvarlanan üzüm bağları ve daha fazlasıyla dolu bir bölgedir. 

Ardennes bölgede, güneyde ormanları ve suları olan dağlık bir alandır. Şampanya burada yaratılıyor. Bu bölgede kışın sıcaklıklar genellikle daha soğuktur. Yerliler varlıklıdır, çünkü bu Avrupa'ya ana giriş kapısıdır. Kuzey Fransa, Nord-Pas-de-Calais, Dunkerque ve Boulogne'a ev sahipliği yapmaktadır. Belçika'ya olan yakınlığın bölge üzerinde ağır bir etkisi vardır. Burada geniş arazileri kapsayan yel değirmenleri ve kanallar bulacaksınız. Yerel mutfak, tıpkı dünyaca ünlü bira festivalleri gibi bölgenin çekici bir parçasıdır. Bölge tarih açısından da zengindir. Birinci Dünya Savaşı savaş alanları, geçmiş zamanların dehşetine bir bakış gösteren bölgede bulunabilir. Picardy ayrıca Fransa'nın bu bölgesinde yer almaktadır. Bu bölgedeki iklim İngiltere ve Paris iklimine benzer.

 Fransa Başkenti


Bir de Paris var. Ülkenin başkenti Paris hakkında konuşmadan Fransa hakkında konuşamazsınız. Paris her şeye sahiptir ve tüm dünyadaki en görkemli başkentlerden biridir. Eyfel Kulesi Paris'te ve Louvre'da bulunmaktadır. Paris zenginlik ve tasarıma örnek teşkil eder, bu nedenle bölge çok pahalıdır. Paris'te sonsuz kültürel cazibe merkezi bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi, Fransa ülkesinde sevilecek bir şey var. Kim olduğunuz önemli değil. Erkekler ve kadınlar, gençler ve her yaştan çocuklar Fransa'ya gelmekten ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunamayan şeyleri deneyimlemekten zevk alır. 

paris-fransa


Dağlar, göller, tarih, kumsallar veya başka bir şey arıyorsanız, Fransa'nın kesinlikle herkese sunacağı bir şey var. Fransa hakkında hoşunuza gidebilecek birkaç bilgi daha: Ülkenin sakinlerinin% 85'i Roma Katolikidir Ülkede 60 milyondan fazla insan yaşıyor Fransızca ve İngilizce ülkede en çok konuşulan iki dildir Fransa EURO kullanıyor. Başka bir ülkeden yanınıza almayı seçtiğiniz herhangi bir parayı, ülkeye gelmeden önce veya sonra EURO'lara dönüştürmeniz gerekecektir.

5 Ocak 2020 Pazar

Tac Mahal Gezi Rehberi

Tac Mahal Hakkında

tac mahal

Şair Rabindranath Tagore bunu 'sonsuzluğun yanağında bir gözyaşı' olarak nitelendirdi; Rudyard Kipling 'saf olan her şeyin somutlaşmışı'; yaratıcısı İmparator Şah Jahan ise 'güneşi ve ay gözlerinden gözyaşı döktüğünü' söyledi. Her yıl, Agra nüfusunun iki katından fazla olan turistler, dünyanın en güzel binası olarak kabul edilen şeylere bir kez ömür boyu bir göz atmak için kapılarından geçiyor. Birkaç hayal kırıklığına bırakın.

Gizemli Hikayesi ile Tac Mahal

Gizemli Hikayesi ile Tac Mahall


Tac, Şah Jahan tarafından 1631'de 14. çocuklarını doğururken ölen üçüncü eşi Mumtaz Mahal için bir anıt olarak inşa edildi. Mumtaz'ın ölümü imparatoru o kadar yüreksiz bıraktı ki saçları neredeyse bir gece griye döndüğü söyleniyor. Tac inşaatı ertesi yıl başladı; ana binanın sekiz yıl içinde inşa edildiği düşünülse de, tüm kompleks 1653'e kadar tamamlanmadı. Şah Jahan bittikten kısa bir süre sonra oğlu Aurangzeb tarafından devrildi ve geri kalanı için Agra Kalesi'nde hapsedildi. günler sadece bir pencereden yaratılışına bakabilirdi. 1666'daki ölümünün ardından Şah Jahan, sevgili Mumtazının yanına gömüldü.
oplamda, Hindistan ve Orta Asya'dan yaklaşık 20.000 kişi binada çalıştı. Binlerce yarı değerli taştan yapılmış enfes mermer ekranlar ve pietra dura (mermer kakma işi) üretmek için Avrupa kadar uzağa uzmanlar getirildi. Taj, 1983 yılında bir Dünya Mirası Alanı olarak belirlendi ve bugün neredeyse ilk inşa edildiği zamana kadar kusursuz görünüyor - 20. yüzyılın başlarında büyük bir restorasyon projesi geçirmiş olsa da.

4 Ocak 2020 Cumartesi

Amalfi,İtalya

Amalfi,İtalya

Amalfi Hakkında

İlk bakışta, bu tatil yerinin dünyanın büyük deniz güçlerinden biri olduğunu ve 11. ve 12. yüzyıllarda Akdeniz'in kontrolü için Cenova ve Pisa'nın güçlü bir rakibi olduğunu hayal etmek zor. Amalfi Denizcilik Cumhuriyeti'nin koltuğuna sahip olan kasaba, Lattari Dağları'nın yemyeşil bir vadisinde yer alır ve krem ​​renkli ve pastel renkli binalar Salerno Körfezi'nde sıkıca bir geçit oluşturur. Bir zamanlar İtalya'nın en büyük filosunu başlatan liman, şimdi feribotlar ve mavi-beyaz balıkçı tekneleriyle boğuşuyor. Mağazalar ve pastacılıkla kaplı ana cadde, şiddetli bir dağ selinin yerini aldı ve teraslı tepeler, limon bahçelerinin yeşil ve altınlarını gösteriyor. Tunus, Trablusgarp ve Cezayir ile yaptığı büyük ticarete tanıklık eden Amalfi, Arap-Sicilya manastırları ve üstü pasajlarla petek olmaya devam ediyor. Bir şekilde Amalfi yeniden harika oldu, ortaçağ zafer günlerini deniz yarışmaları, manastırlar, oteller, eski kağıt fabrikaları, kapalı sokaklar ve parıldayan katedrali ile sergiledi.

Amalfi Marina Grande Plajı

Amalfi Marina Grande Plajı

Amalfi'nin ana plajı şehrin önü boyunca uzanır ve hem yerliler hem de ziyaretçiler arasında popülerdir. Yaz aylarında plaj, parlak renkli şezlong ve şemsiyelerle kaplıdır, her renk genellikle plaja bakan restoranla ilişkili farklı bir yüzme tesisini gösterir. Su, özellikle sabahları açıktır ve yüzme iyidir. Plajın her iki ucunda yerliler ve aileler tarafından popüler olan ücretsiz alanlar vardır. Plaj büyük çakıl taşları vardır, bu yüzden yavaş bir gün planlıyorsanız, bir şezlong kiralamanız önerilir. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; cankurtaran; duşlar; tuvaletler. En iyisi: yüzme.

3 Ocak 2020 Cuma

Milano,İtalya

Milano Şehri

Milano, İtalya'nın iş merkezi ve şık bir podyum Po'nun zengin çiftlikleri ve çalışkan dağ vadileri arasında uzun zamandır ülkenin ticaret, finans, moda ve medya başkenti oldu. Roma daha büyük olabilir ve siyasi güce sahip olabilir, ancak Milano ve zengin kuzey, ülkeyi gerçekten harekete geçiren şeydir. Aynı zamanda İtalya'nın en büyük uluslararası havalimanı, en fazla demiryolu bağlantısı ve en iyi metro sistemine sahip ulaşım merkezi. Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği ve diğer harika sanat eserleri ve türünün en iyisi olan muhteşem bir Gotik Duomo var. Milano, iki önemli futbol takımıyla rutin olarak ulusun geri kalanını rutin olarak, gerçekten sayıldığı yerde (birçok İtalyanın aklında) yüce hükümdarlık yapıyor. 

Milano Şehri

Ve yine de, Milano turizm söz konusu olduğunda kalpler ve zihinler için savaşı kazanmadı. Çoğu ziyaretçi Toskana tepelerini ve Venedik kanallarını Milano'nun telaşlı verimliliğine ve zengin ilgisizliğine tercih ediyor ve ortaçağ tepesi köyleri ve yetenekli zanaatkârlarından oluşan bir ülkede, büyük bulvarların ve küresel şirketlerin bir kentin ziyaretçileri gerçek İtalya'dan ayağa kalkmasını istiyor olması şaşırtıcı değil . Tabii ki haklılar: Milano İtalyan'dan daha Avrupalı, eski bir botta yeni bir toka ve eski kenti parke taşı için parke taşı durabilir, ancak Roma kalıntıları ve masal kasabaları arayanlar geçebilir . Ancak Milano'nun sırları, görünenlere yavaşça ortaya çıkıyor. Bir yan sokakta, flamingolarla dolu bir bahçe (Corso Venezia'nın hemen dışındaki Via dei Cappuccini'de Giardini Invernizzi; halka kapalı, ancak yine de bir bakış yakalayabilirsiniz) ve ünlü bir 20. yüzyıl sanat koleksiyonu, muhteşem bir şeyin arkasında mütevazı bir şekilde gizleniyor cephe Corso Buenos Aires (Casa-Museo Boschi di Stefano) bir blok. Birinci sınıf alışverişe katılan ziyaretçiler, yalnızca bildiklerini düşündükleri bir ülkenin beklenmedik yönlerini keşfederken, Milano'nun Avrupa karmaşıklığını takdir edecekler. 

Milano

Milano Hakkında

Avrupa tarihindeki hemen hemen her işgalci - Gaul, Roma, Goth, Lombard ve Frank - ve Fransa, İspanya ve Avusturya'dan gelen uzun bir yönetici dizisi, şehri yönetme konusunda bir dönüş yaptı. MS 539'daki Gotlar ve 1157'de Frederick Barbarossa yönetimindeki Kutsal Roma İmparatorluğu tarafından tamamen kovulduktan sonra Milano, Rönesans'ın ilk bağımsız şehir devletlerinden biri oldu. Öz-yönetimin parlak zamanı nispeten kısa oldu. 1277'den 1500'e kadar önce Visconti ve sonra Sforza hanedanları tarafından yönetildi. Bu aileler, adil bir şekilde aristokrat bir arıtma, klasik öğrenme ve zulüm karışımı olduğu için adil ya da değil biliniyordu; hayatta kalan Gotik ve Rönesans sanat ve mimarisinin ihtişamının çoğu onların işi. Visconti ailesi amblemi için dolaşırken uyanık olun - bir engerek, çeneleri genişleyen, bir çocuğu yiyen.

2 Ocak 2020 Perşembe

Venedik Müzeleri

Venedik'ten 2 Müze

Venedik Correr Müzesi
Venedik Correr Müzesi

Venedik Correr Müzesi

Bu Venedik sanat ve tarih müzesi, Antonio Canova'nın önemli bir heykel koleksiyonunu ve Giovanni Bellini'nin, Vittore Carpaccio'nun (Carpaccio'nun Venedik nezaketlerinin ünlü resmi burada) ve diğer büyük yerel ressamların önemli resimlerini içermektedir. Ne yazık ki, sadece özel düzenleme veya özel sergiler sırasında görülebilen Venedik çizimlerinin ve baskılarının ana deposu. Ayrıca 16. yüzyıl Venedikli bayanlar (bir hizmetçinin yardımıyla yürüdü) tarafından giyilen saçma yüksek tabanlı ayakkabılar gibi meraklara da ev sahipliği yapıyor. Şehrin gurur verici deniz tarihi, çok açıklayıcı tablolar ve gemilerin topları ve şaşırtıcı derecede büyük demir direği üstü navigasyon ışıkları da dahil olmak üzere çok sayıda denizcilik nesnesi ile birkaç odaya çağrılmıştır. Müze aynı zamanda önemli bir antika mücevher koleksiyonuna sahiptir. Correr sergi salonları, Grimani koleksiyonuna ev sahipliği yapan Museo Archeologico'ya götürüyor - 16. ve 17. yüzyılın önemli bir Yunan ve Roma sanat koleksiyonu, Napolyon ve Avusturya'da Paris ve Viyana'ya birçok nesnenin aktarılmasından sonra bile hala etkileyici meslekler — ve Biblioteca Nazionale Marciana'nın ziyarete açık olan tek bölümü olan Stanza del Sansovino. 

Venedik Deniz Tarihi Müzesi
Venedik Deniz Tarihi Müzesi

Venedik Deniz Tarihi Müzesi

Buradaki tekne koleksiyonu, köpeklerin tören Bucintoro gibi ölçekli modellerini ve Peggy Guggenheim'ın romantik keçe (kabin) ile donatılmış özel gondolu gibi tam boyutlu tekneleri içeriyor. Bir dizi eski kadırga ve askeri parçalar ve ayrıca geniş bir deniz kabuğu koleksiyonu var. Müzenin bir parçası olan Paglione delle nave'yi ziyaret etmek, Arsinale'nin iç kısmının bir kısmını ziyaretçilere kapalı olarak görmenizi sağlar.