31 Ocak 2020 Cuma

Moskova Anıtları

Moskova Meçhul Asker Anıtı

Moskova Meçhul Asker Anıtı

II. Dünya Savaşı'nda Rus zaferinin Almanya'ya karşı 22'nci yıldönümü olan 9 Mayıs 1967'de adanmış olan Alexander Garden'daki bu kırmızı granit anıt, 1941 sonbaharında Alman'ı durduran kimliği belirsiz bir Sovyet askerinin cesedini içeriyor. Moskova'nın hemen dışındaki Kryukovo köyüne saldırı. Mezarın sağında altı "kahraman şehirden" toprak tutan altı urn var, bu da inatla Alman saldırısına direndi: Odessa, Sivastopol, Stalingrad (mevcut Volgograd), Kiev, Brest ve Leningrad (şimdi St. Petersburg) . Muhtemelen, yılın hangi saatinde ziyaret ederseniz edin, en az bir düğün partisi göreceksiniz. Tam düğün regalia'daki genç çift, arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte, evlendikten, çiçek bırakıp yol boyunca fotoğraf çektikten sonra genellikle burada durur. Meçhul Asker Mezarı'nın hemen dışındaki gri dikilitaş, 1918'de Bolşevik Devrimi'ne katkıda bulunan Marksist teorisyenleri anmak için kuruldu. Romanov hanedanlığının 300. yıldönümü onuruna üç yıl önce ortaya konan bir dikilitaştan yaratıldı.

Moskova Tropinin Müzesi

Moskova Tropinin Müzesi

Müze koleksiyonu serf sanatçısı Vasily Tropinin (1776-1857) ve çağdaşlarının minyatürlerini ve portrelerini içeriyor. Güzel dönem odaları ve kalıcı resim koleksiyonu, artık çoktan gitmiş olan Moskova'ya ilginç bir bakış sunuyor.

Moskova Çar Çanı

Dünyanın en büyük çanı aynı zamanda dünyanın en sessiz zili: asla bir kez basmadı. 1730'larda görevlendirilen çan, hâlâ kullanımdayken hasar gördü. Ağırlığı 200 tonun üzerindedir ve 20 feet yüksekliğindedir. Dışarıdaki kısmalarda Çar Alexei Mikhailovich ve Çarina Anna Ivanovna gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder