16 Ocak 2020 Perşembe

Varşova Şehir Gezisi

Varşova Ujazdow Parkı

Varşova Ujazdow Parkı

Bu resmi bahçenin girişinde, kapının hemen içinde, hala faaliyette olan 19. yüzyıldan kalma bir tartı kabini var. Kum, salıncak ve kaydıraklı küçük çocuklar için iyi donanımlı bir oyun alanı da bulunmaktadır.

Varşova Lazienki Parkı

Kral Słanisław August Poniatowski tarafından 18. yüzyılın sonlarında yaptırılan 180 dönümlük bu park, Kraliyet Rotası'na paralel olarak Vistula tırmanışı boyunca ilerliyor. Odak noktası muhteşem neoklasik Pałac Łazienki'dir, ancak başka birçok cazibe merkezi vardır. Parkta dolaşan tavus kuşları ve Polonya'da Barbara'nın bir küçültücü olan "Basia" adına cevap veren hassas kırmızı sincaplara bakın. Tabii ki, bir sincabı yaklaşmaya ikna etmenin en iyi yolu elinizde biraz fındık bulundurmaktır. İenazienki Parkı'ndaki en sevilen yerlerden biri, besteciyi tipik bir romantik pozda gösteren akan söğüt ağacının altındaki bir heykel olan Pomnik Fryderyka Chopina (Chopin Anıtı). Yaz aylarında her Pazar öğleden sonra Chopin'in piyano müziğinin açık hava konserleri düzenlenmektedir.

Varşova Belvedere Sarayı

Varşova Belvedere Sarayı

18. yüzyılın başlarında inşa edilen saray, 1818 yılında Rusya'nın büyük valisi Konstantin Polonya tarafından neoklasik tarzda yeniden inşa edildi. 1994 yılına kadar Polonya cumhurbaşkanının resmi ikametgahıydı - ve yine 2010'dan beri. Şimdi bina bazı gala devlet günleri ve yaz Chopin festivali sırasında bazı gösteriler için kullanılıyor. Belvedere Sarayı, ienazienki Parkı'nın ana kapılarının hemen güneyinde yer almaktadır. Ziyaretçilere açık değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder