21 Ocak 2020 Salı

Funchal, Portekiz

Funchal

Kolonistler Temmuz 1419'da Madeira'ya vardıklarında, yerleştikleri vadi parlak sarı rezene veya Portekizce funcho kütlesiydi. Bugün pastoral alanlar gitti ve onların yerini alan topluluk, kendi kendini yöneten adanın hareketli iş ve siyasi merkezidir. Funchal, oteller, restoranlar, barlar, kafeler, olağanüstü sahil ve yamaç manzaraları ve tabii ki Madeira şarabı sayesinde adadaki her büyüklükte ve turizminin büyük bir üssü.

Funchal, Portekiz

Tropikal bitki örtüsüne rağmen, Funchal’ın merkezi kesinlikle Portekizli hissediyor, ancak 16. yüzyılın ortalarında Portekizli Prenses Princess Catherine'in İngiltere Kralı II. Charles ile evlenmesinin bir dayanağı olan ağır bir İngiliz etkisi var. Evlilik sözleşmesi İngilizlere Madeira'da yaşama hakkı ve değerli ticari tavizler verdi. Charles da Madeirans'a İngiltere ve kolonilerine şarap satmak için özel bir franchise verdi. Adanın şarap patlaması birçok İngiliz ailesini Funchal'a çekti ve mavi kanlı birçok Avrupalı ​​ve George Bernard Shaw ve Winston Churchill gibi ünlü tatilciler ılıman kışların tadını çıkarmak için paketi takip ettiler.

Funchal Antiga Alfandega (Eski Gümrük)

Funchal Antiga Alfandega (Eski Gümrük)

Görkemli Eski Gümrük Binası, Madeira parlamentosuna (halka kapalı) ev sahipliği yapmaktadır. Buradan Portekiz milletvekili olan ancak anakara illerinden daha fazla özerkliğe sahip olan adayı yönetiyor. Binanın orijinal 16. yüzyıl Manueline stiline, neredeyse uzak Lizbon'u düzleştiren yıkıcı 18. yüzyıl depremini izleyen yenileme çalışmaları sırasında barok dokunuşlar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder