10 Ocak 2020 Cuma

Monako ve Monte Carlo

Monako

Monako

Monako'nun Akdeniz'e doğru geniş, dik bir yarımada üzerindeki sansasyonel konumu, zenginleri ve ünlüleri çekmeye devam ediyor; limanı mega yatlarla parıldıyor ve gösterişli özellikleri neredeyse sürekli güneşe doğru açılı. Tahmin edebileceğiniz gibi, tüm bu parıltı ucuz değil. Yemek pahalı ve en mütevazı oteller bile yakındaki Nice veya Menton'da olduğundan daha pahalı. Tutumlu olanlar için Monako, tren ya da otobüsle harika bir günlük gezi yapar.

Monako Katedrali

Orta Çağ Monako'nun son sokaklarında kalan kalabalığı Prens Grace ve Prens Rainier III'ün mezarını içeren 19. yüzyıldan kalma Cathédrale de l'Immaculée-Conception'a ve 1500 yılında Louis Bréa tarafından boyanmış muhteşem bir sunaklara kadar takip edin.

Monte Carlo Kumarhanesi

Monte Carlo Kumarhanesi

Place du Casino, Monte Carlo'nun merkezi ve bahse girmekten hoşlanmasanız bile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Kumarhanenin altın yapraklı ihtişamına, ümit dolu tur otobüslerinden yaldızlı rokoko tavanının altında kaderi kışkırtmak için iniyor ve bazıları burada 100.000 frank kaybetmiş olan aktris Sarah Bernhardt gibi planlanandan çok daha fazla harcıyor. Saat 16: 00'dan sonra, saat 16: 00'da açılan özel arka odalarda ceket gerekmektedir. Pasaportunuzu getirin (18 yaşından küçükler kabul edilmez) ve dönem oyun odalarından herhangi birine girmek için 10 Euro'ya girişe dikkat edin (14.00'den itibaren açıktır). 10 € karşılığında tüm odalara erişim için kumarhaneyi mesai saatleri dışında (günlük 9-öğlen) ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder