3 Ocak 2020 Cuma

Milano,İtalya

Milano Şehri

Milano, İtalya'nın iş merkezi ve şık bir podyum Po'nun zengin çiftlikleri ve çalışkan dağ vadileri arasında uzun zamandır ülkenin ticaret, finans, moda ve medya başkenti oldu. Roma daha büyük olabilir ve siyasi güce sahip olabilir, ancak Milano ve zengin kuzey, ülkeyi gerçekten harekete geçiren şeydir. Aynı zamanda İtalya'nın en büyük uluslararası havalimanı, en fazla demiryolu bağlantısı ve en iyi metro sistemine sahip ulaşım merkezi. Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği ve diğer harika sanat eserleri ve türünün en iyisi olan muhteşem bir Gotik Duomo var. Milano, iki önemli futbol takımıyla rutin olarak ulusun geri kalanını rutin olarak, gerçekten sayıldığı yerde (birçok İtalyanın aklında) yüce hükümdarlık yapıyor. 

Milano Şehri

Ve yine de, Milano turizm söz konusu olduğunda kalpler ve zihinler için savaşı kazanmadı. Çoğu ziyaretçi Toskana tepelerini ve Venedik kanallarını Milano'nun telaşlı verimliliğine ve zengin ilgisizliğine tercih ediyor ve ortaçağ tepesi köyleri ve yetenekli zanaatkârlarından oluşan bir ülkede, büyük bulvarların ve küresel şirketlerin bir kentin ziyaretçileri gerçek İtalya'dan ayağa kalkmasını istiyor olması şaşırtıcı değil . Tabii ki haklılar: Milano İtalyan'dan daha Avrupalı, eski bir botta yeni bir toka ve eski kenti parke taşı için parke taşı durabilir, ancak Roma kalıntıları ve masal kasabaları arayanlar geçebilir . Ancak Milano'nun sırları, görünenlere yavaşça ortaya çıkıyor. Bir yan sokakta, flamingolarla dolu bir bahçe (Corso Venezia'nın hemen dışındaki Via dei Cappuccini'de Giardini Invernizzi; halka kapalı, ancak yine de bir bakış yakalayabilirsiniz) ve ünlü bir 20. yüzyıl sanat koleksiyonu, muhteşem bir şeyin arkasında mütevazı bir şekilde gizleniyor cephe Corso Buenos Aires (Casa-Museo Boschi di Stefano) bir blok. Birinci sınıf alışverişe katılan ziyaretçiler, yalnızca bildiklerini düşündükleri bir ülkenin beklenmedik yönlerini keşfederken, Milano'nun Avrupa karmaşıklığını takdir edecekler. 

Milano

Milano Hakkında

Avrupa tarihindeki hemen hemen her işgalci - Gaul, Roma, Goth, Lombard ve Frank - ve Fransa, İspanya ve Avusturya'dan gelen uzun bir yönetici dizisi, şehri yönetme konusunda bir dönüş yaptı. MS 539'daki Gotlar ve 1157'de Frederick Barbarossa yönetimindeki Kutsal Roma İmparatorluğu tarafından tamamen kovulduktan sonra Milano, Rönesans'ın ilk bağımsız şehir devletlerinden biri oldu. Öz-yönetimin parlak zamanı nispeten kısa oldu. 1277'den 1500'e kadar önce Visconti ve sonra Sforza hanedanları tarafından yönetildi. Bu aileler, adil bir şekilde aristokrat bir arıtma, klasik öğrenme ve zulüm karışımı olduğu için adil ya da değil biliniyordu; hayatta kalan Gotik ve Rönesans sanat ve mimarisinin ihtişamının çoğu onların işi. Visconti ailesi amblemi için dolaşırken uyanık olun - bir engerek, çeneleri genişleyen, bir çocuğu yiyen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder