8 Ocak 2020 Çarşamba

Fransa Hakkında Bilgiler

Fransa Bölgeleri

fransanın bölgeleri


Fransa ülkesinde 22 resmi bölge bulunmaktadır. Bu bölümlerin her biri bölümlere ayrılmıştır .Brittany ve Aşağı Normandiya'nın güney sınırında Pays-de la Loire'i bulacaksınız. Bu bölge, muhteşem plajların ve suların bulunduğu dramatik Atlantik sahili de dahil olmak üzere muhteşem manzaraya sahip muhteşem ve yemyeşil. 

Bu bölgede iklim sıcak yazlar ve ılıman kışlar ile en iyi sıcaklıkları sunar. Fransa'nın güney bölgesi popüler bir alandır. Son derece yoğun ve ülkenin en pahalı bölgelerinden biri. Ayrıca sıcak. Tüm bunlara rağmen ziyaretçiler bölgede sunulan manzaranın tadını çıkarmak için çok geniş bir yerden geliyorlar. Lavanta tarlaları güney bölgesinde popülerdir. Rhône-Alpler, Akdeniz kıyılarının kuzeyindedir. Herkesin bildiği Fransız Alpleri'ne ev sahipliği yapan tesis, turistlerin yanı sıra yerli halk için de popüler bir alandır. Bölge yıl boyunca mevcut göz kamaştırıcı tatil köyleri ile doludur ve bölgedeki olanlar kayak sıralamasında belirli bir favori olarak herhangi bir sayıda aktiviteden yararlanabilir. Bölgede dağlar, tıpkı güneybatıdaki Pirenelerde olduğu gibi bol miktarda bulunur.

Fransa Merkezi


Fransa'nın merkezi gerçekten kalbin yattığı yerdir. Huzurlu, sakin bir bölge. Auvergne, Fransa'nın kalbinde yer almaktadır ve hala ülkenin en az nüfuslu bölgelerinden biri olmaya devam etmektedir. Fransa'nın kalbindeki bölgelerde hiçbir sahil veya ulusal sınır yoktur. Limousin, Burgundy, Central Loire Valley hepsi burada. Bu bölgeler boyunca birçok göl vardır, bu da onu balık tutmayı sevenler için birinci sınıf bir alan haline getirir. 

Harika bir kadeh şarap yudumlamak isteyenler de bu bölgeye gelebilir. Burgundy, nefis yiyeceklerin yanı sıra şarabı sevenler için bir cennettir. Fransa'nın doğu bölgesinde Almanya, İsviçre, Belçika ve Lüksemburg'u sınırlayan bölgeleri bulacaksınız. Franche-Comte, muhteşem bir orman ve nehir manzarası ile karakterize edilmiştir. Açık havada harika olanlar bu bölgenin tadını çıkaracaklardır. Lehçede, mutfağında ve mimaride öne çıkan bu bölgede güçlü bir Alman etkisi var. Huzurlu ve güzel küçük kasabalar, yuvarlanan üzüm bağları ve daha fazlasıyla dolu bir bölgedir. 

Ardennes bölgede, güneyde ormanları ve suları olan dağlık bir alandır. Şampanya burada yaratılıyor. Bu bölgede kışın sıcaklıklar genellikle daha soğuktur. Yerliler varlıklıdır, çünkü bu Avrupa'ya ana giriş kapısıdır. Kuzey Fransa, Nord-Pas-de-Calais, Dunkerque ve Boulogne'a ev sahipliği yapmaktadır. Belçika'ya olan yakınlığın bölge üzerinde ağır bir etkisi vardır. Burada geniş arazileri kapsayan yel değirmenleri ve kanallar bulacaksınız. Yerel mutfak, tıpkı dünyaca ünlü bira festivalleri gibi bölgenin çekici bir parçasıdır. Bölge tarih açısından da zengindir. Birinci Dünya Savaşı savaş alanları, geçmiş zamanların dehşetine bir bakış gösteren bölgede bulunabilir. Picardy ayrıca Fransa'nın bu bölgesinde yer almaktadır. Bu bölgedeki iklim İngiltere ve Paris iklimine benzer.

 Fransa Başkenti


Bir de Paris var. Ülkenin başkenti Paris hakkında konuşmadan Fransa hakkında konuşamazsınız. Paris her şeye sahiptir ve tüm dünyadaki en görkemli başkentlerden biridir. Eyfel Kulesi Paris'te ve Louvre'da bulunmaktadır. Paris zenginlik ve tasarıma örnek teşkil eder, bu nedenle bölge çok pahalıdır. Paris'te sonsuz kültürel cazibe merkezi bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi, Fransa ülkesinde sevilecek bir şey var. Kim olduğunuz önemli değil. Erkekler ve kadınlar, gençler ve her yaştan çocuklar Fransa'ya gelmekten ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunamayan şeyleri deneyimlemekten zevk alır. 

paris-fransa


Dağlar, göller, tarih, kumsallar veya başka bir şey arıyorsanız, Fransa'nın kesinlikle herkese sunacağı bir şey var. Fransa hakkında hoşunuza gidebilecek birkaç bilgi daha: Ülkenin sakinlerinin% 85'i Roma Katolikidir Ülkede 60 milyondan fazla insan yaşıyor Fransızca ve İngilizce ülkede en çok konuşulan iki dildir Fransa EURO kullanıyor. Başka bir ülkeden yanınıza almayı seçtiğiniz herhangi bir parayı, ülkeye gelmeden önce veya sonra EURO'lara dönüştürmeniz gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder