29 Ocak 2020 Çarşamba

Moskova Müzeleri

MOSKOVA MODERN SANAT MÜZESİ

1999'da Moskva Nehri üzerindeki muazzam Peter heykeli ile tanınan tartışmalı heykeltıraş Zurab Tsereteli tarafından kurulan koleksiyon, aniden çağdaş sanatla süslenmiş bir şehirde saygı kazanıyor. Picasso ve Dalí'nin ve özellikle Rus avangard hareketinden sanatçılar tarafından yapılan eserler müzenin varlıklarının çekirdeğini oluşturuyor. Özel sergiler seçkin Rus émigrés'in retrospektiflerinden ilk koleksiyonlara, deneysel video sanatına, interaktif sergilere kadar uzanıyor. Müzenin ana binası restore edilmiş 18. yüzyıldan kalma bir konaktır, ancak şehir merkezinde de beş şube daha bulunmaktadır. Bir bilet sizi o gün için tüm şubelere kabul eder.

MOSKOVSKY GOSUDARSTVENNY

MOSKOVA DEVLET ÜNİVERSİTESİ (MOSKOVSKY GOSUDARSTVENNY ÜNİVERSİTESİ)

Rusya'nın en eski üniversitesi 1755 yılında Rus biliminin babası Mikhail Lomonosov tarafından kuruldu. Buradaki neoklasik binalar başlangıçta Matvei Kazakov tarafından 1786-93 yıllarında tasarlandı. 1812 yangından sonra 19. yüzyılın ortalarında yeniden inşa edilmiş ve süslenmiştir. Hukuk ve gazetecilik okulları hala bu mahallelerde bulunmaktadır. Üniversitenin ana kampüsü şehir merkezinin güneybatısında, sözde Stalin Gotik gökdelenlerinin en büyüğü olan Sparrow Hills (eski adıyla Lenin Hills) üzerindedir.

MOSKOVA MULTİMEDYA SANAT MÜZESİ

MOSKOVA MULTİMEDYA SANAT MÜZESİ

Özellikle Rus ve Avrupalı ​​sanatçıların etkileyici bir dizi tarafından modern sanat, fotoğraf, video ve heykel koleksiyonlarının sık sık değişmesi. Müze, Moskova Fotoğraf Evi ile birlikte işletiliyor ve genellikle konuk öğretim görevlileri, film prömiyerleri ve ustalık derslerine ev sahipliği yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder