28 Ocak 2020 Salı

Moskova Şehir Turu

Moskova Varsayım Katedrali (Uspensky Sobor)

Moskova Varsayım Katedrali (Uspensky Sobor)

Bu hakim yapı, uzun yıllar Rusya'da geleneksel Rus mimarisini inceleyen İtalyan mimar Aristoteles Fiorovanti tarafından 1475-79'da inşa edilen Kremlin'in en eski yapılarından biridir. 1917 devrimine kadar, bu, çarların taç törenlerinin yapıldığı, başkent St.Petersburg'a transfer edildikten sonra da devam eden bir gelenek olan Rusya'nın ana kilisesiydi. Patrikler ve metropolitler burada büyülenmiş ve gömülmüştür.

Beş yaldızlı kubbe ile dolu olan katedral hem sade hem de ciddidir. Tören girişi Katedral Meydanı'na bakmaktadır; ziyaretçi girişi batı tarafındadır (solda). Başmelek ve Müjde katedrallerini ziyaret ettikten sonra, burada bir ortaçağ kilisesi için olağandışı geniş iç mekana çarpabilirsiniz. Işık, iki sıra dar pencereden içeri akar. Katedral, Vladimir Meryem'in ikonu (11. yüzyıldan kalma bir Bizans sanatçısının eseri), 12. yüzyılın St. George ikonu ve 14. yüzyıl Trinity ikonu gibi nadir antik tablolar içeriyor. Sağ köşedeki oyulmuş taht Korkunç İvan'a aitti ve en soldaki yaldızlı tahta taht tsarina'nın koltuğuydu. İkisinin arasında patriğin tahtı var.
Devrimden sonra kilise müzeye dönüştürüldü, ancak 1989'da büyük kilise tatillerinde dini hizmetler yeniden başladı.

Moskova Borovitskaya Kulesi

Moskova Borovitskaya Kulesi

Kremlin'in ana girişi 46 metreden (150 feet) fazladır. Tabanda bir kapı kalın duvarları deliyor ve hala eski asma köprü zincirleri için yarıkları görebilirsiniz. Kara Volgas (şimdi en üst seviye Mercedes ve BMW'lerle değiştirildi) bir zamanlar araç girişinden çırparak hükümet çalışanlarını işe aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder