22 Ocak 2020 Çarşamba

Coimbra Görülecek Yerler

Coimbra Rua Quebra Costas

Coimbra Rua Quebra Costas

Bu, Baixa bölgesi ile Sé Velha arasındaki ana yaya bağlantısıdır. Sokak adı "geri kırıcı" anlamına gelir (bu dik eğime kadar ağır bir yiyecek taşımaya çalışın ve neden uygun olduğunu anlayacaksınız). Her ayın ikinci cumartesi günü, sergiler ve konserler içeren bir sokak pazarının yanı sıra geleneksel el sanatları, yerel olarak üretilen gurme ürünleri ve unlu mamuller satan tezgahlara ev sahipliği yapıyor.

Coimbra Rua da Sofya

Bu geniş, işlek cadde, şehrin ana caddelerinden biridir. 16. yüzyılda geliştirilen Carmo, Graça, São Pedro ve Santa Justa kiliseleri de dahil olmak üzere birçok güzel dini eseri ile ünlüdür. Caddenin tamamı ulusal bir anıt olarak sınıflandırılmıştır.

Coimbra Sé Nova (Yeni Katedral)


17. yüzyıl Cizvit katedrali, Roma'daki barok Il Gesù kilisesinden sonra, günün birçok kilisesinde olduğu gibi desenlenmiştir. Moda klasik temizlikten florid barokluğuna dönüştüğü için bir yüzyıl sürdü ve iki farklı stil gösteriyor. Sé Velha'dan (Eski Katedral) karşıya geçen yaldızlı sunaktan kara tahta koro tezgahlarına kadar ahşap işleri özellikle değerlidir. Her ikisi de 18. yüzyıla tarihlenen bir çift organ var. Kilise, Pombal Markası tarafından Cizvit Tarikatının kaldırılmasından 13 yıl sonra 1772'de yerel katedral oldu. Ayrıca mütevazı bir müze de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder