20 Ocak 2020 Pazartesi

Lizbon Asansörleri ve Sintra Festivali

Lizbon Zafer Asansörü

Lizbon Zafer Asansörü

Bairro Alto'ya en iyi yaklaşımlardan biri, 1888'de Avçada da Liberdade'nin batı tarafında, Praça dos Restauradores yakınında açılan bu füniküler demiryolu ile. Sarp bir tepe üzerinde yükselir ve kaleye ve Alfama'ya bakan bir bakış açısı olan São Pedro de Alcântara Miradouro'ya ulaşmak sadece bir dakika sürer.

Lizbon Santa Justa Asansörü

1902'de Eiffel altında okuyan Raul Mésnier tarafından inşa edilen Santa Gusta Asansörü, Gotik tarzda bir kulenin içinde, Lizbon'un daha olağanüstü yapılarından biridir. Yüksek sezonda kuyruklar genellikle sinir bozucu bir şekilde uzundur, ancak tepeye kadar keyifli bir yolculuk. Üst kattaki asansör bölmesinin dışına çıktıktan sonra, Largo do Carmo'ya giden patikaya binebilir veya Baixa bölgesinin manzarasını görmek için yapının en üstündeki miradouroya merdiven çıkabilirsiniz. ötesinde. Teknede satılan dönüş bileti miradouroya erişim içerir, ancak 5 € değerinde kötü bir değerdir - 24 saatlik bir Carris toplu taşıma kartı 6 € 'dur ve Lizbon'un tüm asansörlerinde, otobüslerde, tramvaylarda ve metrolarda geçerlidir. Toplu taşıma kartını kullanırken bakış açısına erişim için ekstra 1,50 € ücret uygulanır, ancak Lizbon Kart kullanırken fiyata dahildir.

Lizbon Sintra Festivali

Lizbon Sintra Festivali

Sintra'nın müzik ve dans festivali yaz başlarında (genellikle Mayıs veya Haziran aylarında) Centro Cultural Olga Cadaval'da ve Sintra ve Queluz çevresindeki birçok saray ve bahçede gerçekleşir: Palácio Nacional de Sintra, Pena Sarayı, Quinta da Regaleira, Quinta da Piedade, Palácio de Seteais ve Queluz Sarayı. Olga Kadaval Kültür Merkezi'nde Gulbenkian Senfoni Orkestrası ve Gulbenkian Bale şirketi ve diğer uluslararası gruplar sahne alıyor. Seteais Sarayı'nın bahçeleri, açık hava bale ve klasik müzik performanslarıyla ünlüdür. Biletler çevrimiçi olarak veya AskMe Sintra ve AskMe Lizbon turizm danışma ofislerinden satın alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder