26 Ocak 2020 Pazar

Sagres,Portekiz

Sagres,Portekiz

19. yüzyılda, bu köy, sert, çorak bir arazinin ortasında, deprem kalıntıları üzerinde yeniden inşa edildi. Mimari olarak, bir kale dışında bugün çok az not var. Ancak Sagres'in birkaç altın plajı vardır ve Algarve'nin bu ucundaki su, yaz yüksekliğinde bile karşı uca göre daha ferahlatıcıdır.

Fortaleza de Sagres

Fortaleza de Sagres

Düşen dalgaların yukarısındaki muazzam bir savunma duvarı olan Sagres Kalesi'nin manzarası muhteşem. Masif duvarları ve siperleri, çocuklarla popüler olmasını sağlar. Bu alanın önemi, Akdeniz denizcilerinin Atlantik'in vahşi rüzgarlarından önceki son korunaklı liman olduğunu gördükleri M.Ö.4. Yerel dini geleneğe göre, 8. yüzyılın sonlarında, Zaragoza, St. Vincent şehitinin ölümlü kalıntıları burada yıkandı. Bu, 12. yüzyılın ortalarında kutsal alanın yıkılmasına kadar hacıları çeken bir Vincentine kültüne yol açtı. Kale 17. yüzyılda yeniden inşa edildi ve bazı tarihçiler Prens Henry'nin ünlü navigasyon okulunun yeri olduğunu iddia etseler de, Henry'nin okulunu Cabo São Vicente'ye inşa etmesi daha olasıdır. Ancak bu güçlü atmosferden uzaklaşmaz. Kesinlikle Venta da Rosa (Rüzgar Pusulası veya pusula gülü) Prens Henry dönemine aittir. Sadece 20. yüzyılda ortaya çıkarılan taş ve paketlenmiş topraktan yapılmış bu büyük dairesel yapı, kalenin hemen içindeki avluda yer almaktadır. Basit Graça Şapeli aynı yaştadır.

Sagres Baleeira Plajı

Bu küçük ve şirin plaj, Baleeira balıkçı limanının yanındadır. Kayalar ile noktalı ve oldukça çakıllı, kum en iyisi değil; Dahası, plaj oldukça rüzgarlı olabilir, yani bu, güneşlenme için en popüler plaj değildir. Yine de, limana girip çıkan balıkçı teknelerini oturmak ve izlemek için mükemmel bir mekandır. Kolaylıklar: yok. En iyisi: yalnızlık; gün batımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder