15 Ocak 2020 Çarşamba

Kristiansand Gezisi

Kristiansand

Kristiansand

Takma adı "Sommerbyen" ("Yaz Şehri"), Norveç'in beşinci büyük şehri 78.000 nüfusa sahiptir. Norveçliler güneş batırılmış plajları ve güzel limanı için buraya geliyor.

Efsaneye göre, 1641'de Kral Hıristiyan IV, Kristiansand'ın dört köşesini bastonuyla işaretledi ve bu çerçevede geniş caddelerin ızgarası döşendi. Kvadraturen adı verilen şehir merkezi, çok sayıda yangından sonra bile ızgarayı hala koruyor. Kuzeydoğu köşesinde, Avrupa'nın en büyük alçak, bağlantılı ahşap ev yerleşimlerinden biri olan Posebyen yer almaktadır. Yaz aylarında her cumartesi burada bir pazar var. Fisketorvet (balık pazarı), kasabanın ızgarasının güney köşesinde, hemen denizde.

Kristiansand Cannon Müzesi

Kristiansand Cannon Müzesi

Kristiansand Kanonmuseum'da işgalci Almanların II. Dünya Savaşı sırasında toplandıkları topları görebilirsiniz. 15 inçlik bir kalibre ile topun Danimarka'ya doğru mermi atış yapabildiği söyleniyordu. Bunkerlerde ilgili askeri malzemeler sergileniyor. Bu küçük müze bir mücevher olduğunu. Çocuklar bahçede koşmayı severler, ancak her yerde korkuluk olmadığı için onlara dikkat edin.

Kristiansand Hayvanat Bahçesi ve Eğlence Parkı

Norveç'in en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Dyreparken Kristiansand aslında bir su parkı (mayo ve havlu getir) dahil olmak üzere beş ayrı park; ormanlık bir park; bir eğlence parkı; Bir tema parkı; ve kurtlar, kar tilkileri, vaşaklar ve elkler gibi İskandinav hayvanları için bir muhafaza içeren bir hayvanat bahçesi. Tema parkı Kardemomme By (Kakule Kasabası), Norveçli illüstratör ve yazar Thorbjørn Egner tarafından bir kitap için adlandırılmıştır. Hayvanat bahçesinde "Afrika'm" sergisi, zürafalar ve zebralar gibi yerli savana hayvanları gözlemleyerek bir köprü boyunca ilerlemenizi sağlar. Park, şehrin 11 km (6 mi) doğusundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder